17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Εξαιρετική πορεία για το Xbox δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία της Microsoft

    Το λανσάρισμα των Xbox Series X και Xbox Series S ήταν success story για τη Microsoft όσον αφορά την κατηγορία του gaming. Όχι μόνο οι κονσόλες από μόνες τους ήταν επιτυχημένες, αλλά έδωσαν και μια διαφορετική ώθηση προκειμένου να αναπτυχθεί το Xbox Game Pass ως υπηρεσία.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια του Xbox απέδωσε τελικά καρπούς, αφού το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά για το Xbox μέχρι στιγμής.

    Ο αναλυτής της βιομηχανίας Dom μοιράστηκε στο Twitter την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα τριμήνου της Microsoft, που αποκαλύπτουν ότι το Xbox πέτυχε 16,22 δις. δολάρια σε πωλήσεις από τον Ιούλιο 2021 μέχρι τον Ιούνιο 2022.

    Στη συνέχεια, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο οικονομικό έτος ήταν το καλύτερο για το Xbox. Παρόλα αυτά, τα έσοδα των βιντεοπαιχνιδιών για το τρίμηνο έπεσαν κατά 7% σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά, τα έσοδα περιεχομένου και υπηρεσιών έπεσαν κατά 6%, ενώ τα έσοδα λογισμικού έπεσαν κατά 11%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ubisoft: Καθυστερεί το Avatar: Frontiers of Pandora μέχρι να γίνει… τέλειο!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles