13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Εξηγώντας γιατί το foldable smartphone της Samsung θα κοστίζει περί τα 1.800 δολάρια

    Η κορεατική CGS-CIMB Research δημοσιεύει ένα report, στο οποίο υπολογίζει το BOM (Bill of Materials), το κόστος δηλαδή των εξαρτημάτων του επερχόμενου foldable smartphone της Samsung και το συγκρίνει με αυτό των Galaxy S9+ και iPhone XS Max.

    cost

    Το πιο ακριβό εξάρτημα της συσκευής είναι, φυσικά, η οθόνη της (ή μάλλον …οι οθόνες της). Το Galaxy F (όπως, ενδεχομένως, θα ονομάζεται το foldable phone των Κορεατών) διαθέτει μεγάλο panel 7,3 ιντσών που διπλώνει, καθώς και εξωτερική οθόνη 4,58 ιντσών. Οι αναφορές το θέλουν να διαθέτει ακόμη δύο μπαταρίες (οι οποίες, ωστόσο, δεν προσθέτουν υπερβολικά στο κόστος), συνολικής χωρητικότητας 5.000-6.000mAh.

    Το συνολικό κόστος των εξαρτημάτων έχει υπολογιστεί κατά 65% αυξημένο σε σχέση με το iPhone XS Max και κατά 55% σε σύγκριση με το Galaxy S9+, κάτι που ανεβάζει την τιμή λιανικής πώλησης περίπου στα 1.800 δολάρια.

    Σίγουρα τα χρήματα είναι πολλά, ωστόσο πρόκειται για μία συσκευή που θέλει να κάνει …breakthrough στην αγορά και σίγουρα το κόστος της θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια.

    cost2

    Οι αναλυτές προβλέπουν πωλήσεις 3,5 εκατομμυρίων για τα foldable phones μέσα στην επόμενη χρονιά, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να εκτοξευθούν έως το 2022, φτάνοντας τα 24 εκατομμύρια. Το κόστος μίας τέτοιας πρότασης, πάντα έως το 2022, υπολογίζεται να προσεγγίζει τα 1.300 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles