16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Εκθρονίστηκε” o Barack Obama από την κορυφή του Twitter – Δείτε ποιος είναι ο δημοφιλέστερος λογαριασμός

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, κατείχε μέχρι σήμερα τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Twitter. Ο Elon Musk όμως κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, πέντε μήνες μετά την εξαγορά της πλατφόρμας. Ο CEO της Tesla και της SpaceX χτες έφτασε τους 133.084.560 followers στο Twitter και βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από τον Obama, ο οποίος έχει 133.041.813 ακολούθους. Το Φεβρουάριο ο ιστότοπος Platformer ανέφερε ότι ο Musk είχε πιέσει τους προγραμματιστές του Twitterνα προωθήσουν τη διάδοση των μηνυμάτων του στην πλατφόρμα. Όπως ήταν φυσικό, η επιθυμία του έγινε πράξη, αφού χάρη σε τροποποιήσεις φίλτρων οι αναρτήσεις του διαδόθηκαν ευρέως.

    Το κατόρθωμα του Musk έρχεται σε μια περίοδο που έχει γίνει σαφής η προβληματική λειτουργία του μέσου. Ο ίδιος μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία αξίζει πλέον τα μισά από τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια που διέθεσε για την εξαγορά της, τη στιγμή που ο μεγιστάνας αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία μεταξύ περιεχομένου, διαφημιστών και ρυθμιστικών αρχών. Σημειώνεται ότι από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter ο Musk,  μείωσε αυτόματα τον αριθμό των υπαλλήλων και λάνσαρε συνδρομητικές υπηρεσίες για να καταστήσει την πλατφόρμα οικονομικά βιώσιμη. Τα αποτελέσματα παρόλα αυτά ήταν απογοητευτικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Και όμως συμβαίνει! 40.000 δολάρια για τσίχλα με το… σάλιο του Robert Downey Jr. (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles