16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: 10.000 GPUs στην υπηρεσία της τεχνητής νοημοσύνης

    Ο Elon Musk έχει επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που έρχονται μαζί με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπήρξε συνιδρυτής της OpenAI το 2015 και φήμες θέλουν να ετοιμάζει ένα δικό του project που συνδέεται με την ΑΙ.

    Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, το Twitter φέρεται να αναπτύσσει ένα in-house artificial intelligence project, για τις ανάγκες του οποίου ο Elon Musk πρόσφατα αγόρασε 10.000 GPUs. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το απόθεμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί στα δύο εναπομείναντα data centers της εταιρείας και ο Musk εμφανίζεται απολύτως προσηλωμένος στη νέα προσπάθεια. Το Twitter άλλωστε δε θα ξόδευε στην παρούσα φάση τόσα χρήματα, εκτός κι αν σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις κάρτες γραφικών για ένα project που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας generative AI, που η εταιρεία θα εκπαιδεύσει χρησιμοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων της. Δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο το Twitter θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία. Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία αναζήτησης της πλατφόρμας ή να βοηθήσει την εταιρεία στην “ανοικοδόμηση” της διαφημιστικής της δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, δε γίνεται να μην υπογραμμίσουμε την πρόσφατη απόφαση του Musk να υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή, ζητώντας μια εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη AI.

    Διαβάστε επίσης:

    Viber: “Ξεκλειδώνει” δυνατότητες ΑΙ για το Πάσχα με νέο chatbot

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles