18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: Απολύσεις στην Tesla γιατί έχει “κακό προαίσθημα για την οικονομία”

    Ο CEO της Tesla Elon Musk έχει ένα “πολύ κακό προαίσθημα” για την παγκόσμια οικονομία και επιθυμεί να περιορίσει κατά 10% τις θέσεις εργασία στη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με σχετικό email που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Το μήνυμα έφτασε δύο μέρες μετά την απαίτηση του Musk να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους ή διαφορετικά να εγκαταλείψουν την εταιρεία, καθώς η τηλεργασία ανήκει στο παρελθόν για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται εξοργισμένος με την τακτική της τηλεργασίας, παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Αμερικανών εξακολουθεί να εργάζεται από το σπίτι.

    Υπολογίζεται ότι η Tesla απασχολούσε μέχρι το τέλος του 2021 περίπου 100.000 εργαζομένους. Το email, που αναφέρει το Reuters, είχε τίτλο “σταματήστε όλες τις προσλήψεις παγκοσμίως”, ενώ την Τρίτη οι οδηγίες του Musk ήταν σαφείς:

    “Κάθε εργαζόμενος στην Tesla απαιτείται να ξοδεύει το λιγότερο 40 ώρες στο γραφείο κάθε εβδομάδα.

    “Αν δεν εμφανιστείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί”, πρόσθεσε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk δεν έχει πάρει προς το παρόν κάποια ξεκάθαρη θέση, σχετικά με τις περικοπές του προσωπικού της Tesla.

    Διαβάστε επίσης:

    Διευκολύνει τις κλήσεις το Messenger με νέα λειτουργία (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles