23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: “Χάνουν δισεκατομμύρια τα εργοστάσια της Tesla”

    Δισεκατομμύρια φαίνεται να χάνουν τα εργοστάσια της Tesla σε Γερμανία και ΗΠΑ, εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της έλλειψης μπαταριών, σύμφωνα με τον Elon Musk. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα παραρτήματα της εταιρείας σε Βερολίνο και Τέξας, αφού τα lockdowns στην Κίνα εξαιτίας της Covid-19 που σημειώθηκαν αυτό το χρόνο, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και όχι μόνο. Πρόσφατα μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος Musk προειδοποίησε για περικοπές στο προσωπικό της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι έχει ένα πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία.

    «Τα εργοστάσια τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Όστιν του Τέξας είναι γιγαντιαίοι φούρνοι καύσης χρημάτων αυτή τη στιγμή. Ακούμε έναν γιγάντιο βρυχηθμό, που είναι ο ήχος του χρήματος στις φλόγες» ανέφερε.

    «Χάνουν πραγματικά δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τόνοι δαπανών και εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή», συμπλήρωσε.

    Ο Musk ανέφερε ότι τα εργοστάσια “παλεύουν” να αυξήσουν την παραγωγή από τις αρχές του χρόνου. Στο Όστιν αυτή την περίοδο παράγονται ελάχιστα αυτοκίνητα, επειδή πολλά συστατικά για τις μπαταρίες των αυτοκινήτων έχουν κολλήσει σε κινέζικο λιμάνι, χωρίς να κινείται κάτι. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Tesla από τα “λουκέτα” στη Σαγκάη, αφού πρακτικά “πάγωσαν” την παραγωγή. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla προχώρησε σε αυξήσεις των τιμών κατά 5% σε όλες τις σειρές των αυτοκινήτων της, εξαιτίας της αύξησης του κόστους υλικών όπως το αλουμίνιο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles