16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    To «δώρο γενεθλίων» του Elon Musk στον Nikola Tesla

    TeslaPortrait

    Είναι από τις πιο αγαπημένες ιστορικές παρουσίες των geek του διαδικτύου, αλλά πέρα από αυτό, ο Σέρβος στην καταγωγή, Nikola Tesla, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών. Η δουλειά του στο εναλλασόμενο ρεύμα, αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας σήμερα. Στο έργο του, έχουν βασιστεί τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε συστηματικά. Εκτός από μεγάλος όμως, ο Nikola Tesla είναι και «αδικημένος» από την Αμερικανική (και όχι μόνο) ιστορία.

    20120815141059-Untitled-3

    Εδώ και χρόνια τα geeks όλου του κόσμου ονειρεύονται ένα αξιοπρεπές μουσείο στις ΗΠΑ, αφιερωμένο στον εφευρέτη, με κορυφαίο τον δημιουργό του κόμικ The Oatmeal, Matthew Inman. Το σκεπτικό όλων είναι πως δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα τέτοιο μουσείο στην χώρα που διέπρεψε, αλλά και πέθανε ο μεγάλος εφευρέτης. O Inman, με εργαλείο του το The Oatmeal, ξεκίνησε μία καμπάνια το 2012 στο Indiegogo, με σκοπό την εξαγορά της γης στην οποία βρίσκονταν κάποτε το εργαστήριο του Tesla στη Νέα Υόρκη και ο επιβλητικός (και πρωτοποριακός) πύργος ασύρματης μετάδοσης, Wardenclyffe. Ο Inman, με τη συμβολή πολλών ανώνυμων και επώνυμων δωρητών, κατόρθωσε να ξεπεράσει το προβλεπόμενο και μαζί με τον Δήμο της Νέας Υόρκης αγόρασε τη γη στην οποία βρισκόταν ο πύργος. Τα χρήματα όμως που μάζεψε, δεν είναι αρκετά για την ανέγερση του μουσείου Tesla.

    CEO-Elon-Musk-at-f_2936832b

    Έχοντας αναφέρει τουλάχιστον δύο φορές στα κόμικ του την εταιρεία παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla Motors, ο Inman αποφάσισε να γίνει πιο άμεσος. Σε κόμικ του, «εγκάλεσε» τον CEO της Tesla Motors, εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Elon Musk και του είπε πως το λιγότερο που έχει να κάνει η εταιρεία του που κερδίζει εκατομμύρια από το όνομα του μεγάλου εφευρέτη, είναι να συμβάλλει στην δημιουργία του μουσείου Tesla. Κι ο Elon Musk, ανταποκρίθηκε.

    Σε επικοινωνία του με τον Inman, την Πέμπτη 10η Ιουλίου 2014, 158 χρόνια από τη γέννηση του Nikola Tesla, δεσμεύτηκε για την δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων υπέρ της δημιουργίας του μουσείου, συν την κατασκευή ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο.

    wardenclyffe-long-shot-seifer-archives_slide-5f9a0ec0becf7073a4ae7471e4e559e2c4ef3c70-s6-c30

    Τόσο ακριβό δώρο γενεθλίων από τον Elon Musk για τον Nikola Tesla; Ναι. Ο Elon Musk μπορεί να μην είναι ο ίδιος εφευρέτης, αλλά επενδύει σε όνειρα και νέες τεχνολογίες. Και χωρίς τον Nikola Tesla, δεν θα είχε αντικείμενο. Ούτε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla Motors, ούτε για τα διαστημικά ταξίδια της SpaceX.

    Διαβάστε για τον πύργο Wardenclyffe στην Wikipedia εδώ και, δείτε το τρομερό comic του The Oatmeal στο οποίο βασίστηκε η καμπάνια για την εξαγορά της γης που θα στεγάσει το μουσείο Tesla το 2012, εδώ. Κι αν θέλετε να πάρετε πληροφορίες για το επιβλητικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Nikola Tesla και βρίσκεται στο Βελιγράδι, διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles