19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

    Ο Elon Musk φαίνεται αποφασισμένος να κατακτήσει το διάστημα και να αλλάξει ταυτόχρονα τα δεδομένα και στη Γη, αφού όχι μόνο κατάφερε να φέρει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση μέσω της Tesla αλλά ετοιμάζεται να αποκαλύψει το ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας. Τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε από το ρομπότ είναι αρκετά δύσκολο να το πούμε με ακρίβεια, αν και μια μικρή γεύση είχαμε πάρει το 2021. Ο ίδιος όμως ο Musk, με σχετική ανάρτηση, έκανε γνωστό ότι το γνωστό ως Tesla Bot ή Optimus πρόκειται να «ζωντανέψει» στις 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη.

    Με βάση όσα έχει αναφέρει στο παρελθόν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, το Optimus θα μπορεί να εκτελεί οικιακές εργασίες αποτελώντας έναν πολύτιμο “σύμμαχο” ατόμων με κινητικές ή άλλες δυσκολίες. Το ερώτημα είναι το εξής: Πόσο διαφορετικό θα είναι το ρομπότ της Tesla σε σχέση με αυτό που πρόσφατα λάνσαρε η Xiaomi; Το ρομπότ της εταιρείας, το CyberOne, έχει ύψος 1.77, διαθέτει αυτόνομο περπάτημα, οθόνη OLED και ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Όπως έγινε γνωστό, αναγνωρίζει 85 τύπους περιβαλλοντικών ήχων και 45 ανθρώπινα συναισθήματα, ενώ μπορεί να χειριστεί λεπτεπίλεπτα αντικείμενα. Το κόστος του CyberOne ξεκινά από τις 89.000 δολάρια και πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Mix Fold 2, προσφέροντας ένα λουλούδι στον CEO της Xiaomi Lei Jun.

    Διαβάστε επίσης:

    Instagram: Έρχεται εργαλείο προστασίας για τις γυμνές φωτογραφίες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles