BREAKING

0

Δε θέλετε να λαμβάνετε email από κάθε χρήστη Google+; Δείτε πώς πρέπει να ρυθμίσετε τον Gmail λογαριασμό σας

Όπως σας είχαμε γράψει από την Πέμπτη το βράδυ, το Gmail παρουσίασε μία νέα δυνατότητα που επιτρέπει σε κάποιον σας στείλει email, ακόμη κι αν δε γνωρίζει την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, παρά μόνο το προφίλ σας στο Google+. Φυσικά, το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς στέλνοντας email μέσω Gmail σε κάποιο Google+ profile, ακόμη και χωρίς να γνωρίζετε το email address του.

Παρόλο που η διεύθυνση email σας παραμένει κρυφή σε όλους όσους δοκιμάσουν να σας στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω Gmail με αυτό τον τρόπο (με εξαίρεση όσους έχετε εσείς επικοινωνήσει μέσω Gmail), παραμένει ενοχλητικό πολλές φορές το να δέχεστε μηνύματα στο inbox σας από άτομα που δε γνωρίζετε. Πώς μπορείτε λοιπόν να απενεργοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό; Η Google ευτυχώς το έχει προβλέψει.

gmail-g-plus-settings-03

Καταρχήν έχει στείλει ενημερωτικό email σε όλους τους χρήστες του Gmail, ενημερώνοντάς τους για την αλλαγή και δίνοντας τους μέσα σ' αυτό το link για την αλλαγή της ρύθμισης, ώστε να μη δέχονται email από όλους τους χρήστες Google+. Ακόμη όμως κι αν το email αυτό δε σας βοήθησε ή δεν έχει πέσει στην αντίληψή σας, υπάρχει κι άλλος τρόπος να το κάνετε "χειροκίνητα".

Πώς θα αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο Gmail λογαριασμό σας σχετικά με το ποιοι χρήστες του Google+ θα μπορούν να σας στένουν email

Από το εικονίδιο με το εργαλείο στα δεξιά του Gmail inbox σας επιλέξτε Settings.

gmail-g-plus-settings-01

Στη συνέχεια, αναζητήστε την επιλογή Email via Google+ και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ανάλογα με το ποιος επιθυμείτε να σας στέλνει email. (Επιλέξτε ανάμεσα στα Anyone on Google+, Extended Circles, Circles και No one).

gmail-g-plus-settings-02

Αποθηκεύστε την επιλογή σας και είστε έτοιμοι. Κανένα ενοχλητικό email δε θα φτάσει στο inbox σας παρά μόνο αν εσείς το θέλετε ή το έχετε επιλέξει.

0 Comment