16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δεν κλέβει πια στα… benchmarks η Samsung με το KitKat update των Galaxy S4 και Note 3

    Η γνωστή ιστορία με το “cheating” στα benchmarks από κάποια Samsung phones (όπως είχαμε γράψει εδώ για το Galaxy S4 και εδώ για το Note 3) φαίνεται πως έχει ένα επίσημο… τέλος, με το KitKat 4.4 update που διατέθηκε γι’ αυτά.

    samsung-benchmarking-boost-ends

    Το boosting στις επιδόσεις των μοντέλων που είχε “πολυσυζητηθεί” (κάνοντας τις συσκευές μεταξύ άλλων να λειτουργούν με όλους τους πυρήνες του επεξεργαστή τους σε πλήρη ταχύτητα κάθε φορά που μία έτρεχε μία benchmarking εφαρμογή και μόνο, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στα tests) φαίνεται πως δεν υφίσταται πλέον με το νέο update του Android.

    Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει αποδειχθεί ότι έχουν ακολουθήσει, πάντως, στο παρελθόν και άλλοι κατασκευαστές πέρα από τη Samsung, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για cheating, καθώς δεν είναι κατακριτέο μία συσκευή να εμφανίζει στα benchmarking tests το μέγιστο των δυνατοτήτων της.

    Σε κάθε περίπτωση, στο KitKat update που διέθεσε η Samsung για τα μοντέλα της φαίνεται να αλλάζει τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς σχετικά tests απέδειξαν ότι καμία από τις εφαρμογές στις οποίες υπήρχε “τσίμπημα” τις επιδόσεις τους χρησιμοποιώντας το Android 4.3 δεν εμφάνιζε κάτι αντίστοιχο μετά το KitKat update, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο σχετικό θέμα του Ars Technica.

    Αυτή η αλλαγή στάσης ενός μεγάλου κατασκευαστή (προφανώς με επιρροή τις πολλές συζητήσεις που είχαν ξεσπάσει για το θέμα) φέρνει ίσως ελπίδες για τιμιότερα benchmarks tests, αν και αυτό δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές, καλά τα benchmarks για κάποιες πρώτες και γρήγορες ενδείξεις για τη σύγκριση μοντέλων, αλλά για τίποτα περισσότερο, καθώς μία συνολική άποψη και κριτική για τις επιδόσεις μίας συσκευής διαμορφώνεται μόνο μετά από αρκετή χρήση και δοκιμές αρκετών εφαρμογών. Ζώντας στην εποχή της βιασύνης και της ταχύτητας, πολλές φορές reviewers και αναγνώστες τα επιλέγουν, αλλά οι πραγματική αξία ενός μοντέλου δεν αναδεικνύεται σε καμία περίπτωση από ψυχρά νούμερα από benchmarking tests…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles