14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κρίθηκαν ένοχοι οι Σ. Κιττής, Χ. Τσουρής, Β. Ζανέττος, Ο. Βασιλείου και ο Γρ. Σουρουλάς για την υπόθεση της Δρομολαξιάς

    cyta_dromolaxia

    Με μια ογκωδέστατη απόφαση 246 σελίδων που γνωστοποιήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχους  για την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς, τους Στάθη Κιττή τέως πρόεδρο του ΔΣ της CYTA, το Χαράλαμπο Τσουρή πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, το Βενιζελο Ζανέττο, τον Ορέστη Βασιλείου και το Γρηγόρη Σουρουλά.

    Ειδικότερα, ο Στάθης Κιττής αντιμετωπίζει 15 συνολικά κατηγορίες, μεταξύ αυτών δεκασμός δημόσιου λειτουργού, δωροληψία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και πλαστογραφία, που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 έτη. Ο Χαράλαμπος Τσουρής κρίθηκε ένοχος για απάτη, ενώ ο Βενιζέλος Ζαννέτος στέλεχος του ΑΚΕΛ, κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό.

    Ένοχος κρίθηκε και ο Ορέστης Βασιλείου διευθυντής της Cytavision και γ.γ. της ΕΠΟΕΤ – ΟΗΟ ΣΕΚ για χρηματισμό. Ο Γρήγορης Σουρουλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, κρίθηκε ένοχος σε μα κατηγορία, όπως επίσης και η εταιρεία Poleson. Αθώοι κρίθηκαν οι Γιάννης Σουρουλάς υπάλληλος της CYTA και Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας.

    Οι ένοχοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 31/12 οπότε θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους για το μετριασμό της ποινής τους.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δικαστήριο θεώρησε ως αξιόπιστο μάρτυρα τον Νίκο Λίλλη. Η Κατηγορούσα Αρχή, θα ζητήσει από το Δικαστήριο τη δήμευση της περιουσίας των Στάθη Κιττή, Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλά και της εταιρείας Poleson.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles