16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Επενδύει στην ασφάλεια η Apple! Νέο Lockdown Mode για high-profile χρήστες iPhone

    Η Apple ανακοίνωσε το “Lockdown Mode”, μια λειτουργία που θα προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφαλείας σε μια πολύ μικρή ομάδα χρηστών iPhone, που είναι πιθανό να αποτελέσουν, λόγω της θέσης τους, στόχο. Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη αυτό το χειμώνα μαζί με τα iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι δημιούργησε το Lockdown Mode για να βοηθήσει στην προστασία high-profile ατόμων, που εξαιτίας του κοινωνικού τους status, μπαίνουν συχνά στο… μάτι. Σημειώνεται ότι χρήστες iPhone είχαν πέσει στο παρελθόν θύματα του Pegasus λογισμικού του NSO Group.

    Η αλλαγή της συσκευής σε Lockdown Mode θα περιορίζει τις απειλές σε ένα iPhone, iPad ή Mac, αφού στα μηνύματα θα μπλοκάρονται αυτόματα σχεδόν όλοι οι τύποι των συνημμένων αρχείων ή όλες οι προσκλήσεις και τα αιτήματα, αν προέρχονται από άγνωστο. Επίσης, οι συνδέσεις με καλώδιο του iPhone με υπολογιστές και αξεσουάρ θα απενεργοποιούνται όταν η συσκευή θα είναι κλειδωμένη.

    Η Apple παράλληλα θα μπλοκάρει και κάποιες τεχνολογίες στο διαδίκτυο, όπως είναι για παράδειγμα το just-in-time JavaScript compilation. Αυτό θα αλλάζει αν ο χρήστης επιλέξει να δώσει την έγκρισή του σε ένα site. Δε θα είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση ενός configuration profile όταν το Lockdown Mode είναι ενεργοποιημένο.

    Διαβάστε επίσης:

    Φήμη: Το Apple Watch Series 8 είναι πιθανό να ανιχνεύει τον πυρετό (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles