24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Επικίνδυνος προσαρμογέας με υποδοχή USB αποσύρεται από την αγορά

    130718

    Νέο περιστατικό που αφορά την εισαγωγή και διακίνηση στην αγορά επικίνδυνου πολυλειτουργικού προσαρμογέα με υποδοχη USB γνωστοποιήθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικό έλεγχο του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο προϊόν που ανήκει στην κατηγορία: Μετατροπείς, προσαρμογείς και φορτιστές, Μοντέλο: PA-13A (στη συσκευασία), χώρα κατασκευής την Κίνα και Χαρακτηριστικά: 13 Α, 250 V, 50/60 Hz, δεν φέρει τη κατάλληλη σήμανση СЄ. Το προϊόν αυτό εισάγεται στην Κύπρο από την εταιρεία EWAY TECHNOLOGY LTD η οποία κλήθηκε να προβεί σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά.

    Στο μεταξύ, προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή από το κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Ορισμένων Πτυχών της Πώλησης Καταναλωτικών Αγαθών και των Συναφών Εγγυήσεων Νόμο, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντοτε ο τελικός πωλητής.

    Στην περίπτωση όπου ο πωλητής αρνείται να ανταποκριθεί στα πιο πάνω δικαιώματα του καταναλωτή, ο καταναλωτής καλείται να υποβάλει γραπτώς το παράπονό του μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles