21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημα στα “χέρια” της Amazon η MGM

    Τον περασμένο Μάιο έγινε γνωστή η είδηση ότι η Amazon επρόκειτο να εξαγοράσει την εταιρεία MGM έναντι του ποσού των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία ολοκληρώθηκε ολοκληρώθηκε και πλέον περισσότερες από 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές θα γίνουν μέρος του Prime Video, της streaming υπηρεσίας της Amazon.

    Πρόκειται για μια εξαγορά που θα ταράξει τα “νερά” στο streaming, αφού η MGM είναι το γνωστό το χολιγουντιανό στούντιο πίσω από τις ταινίες του James Bond και του Rocky. Όμως το αρχείο περιλαμβάνει δημιουργίες από κάθε κινηματογραφικό είδος, όπως το κλασσικό δικαστικό δράμα 12 Angry Men, αλλά και την τηλεόραση, όπως την σύγχρονη δυστοπική σειρά The Handmaid’s Tale ή το εξίσου επιτυχημένο Vikings. Παράλληλα, το studio είναι γνωστό για επιτυχημένα reality TV show όπως το The Voice και το Shark Tank. Το μέγα deal στον χώρο της ψυχαγωγίας κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. χωρίς καμία ένσταση. Σύμφωνα με το CNBC, η εξαγορά θα ενισχύσει τα Amazon Studios στον ανταγωνισμό με την Netflix και την Disney, για την πρωτοκαθεδρία στον κλάδο των streaming ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικό το δεύτερο trailer του HALO – Δείτε την ομάδα που θα κατατροπώσει τους Covenant (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles