22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Επίσημη η εξαγορά της Beats από την Apple έναντι 3 δισ. δολαρίων

    Μπορεί το deal να άργησε λίγο να ολοκληρωθεί, όμως τώρα είναι επίσημο. Η Apple αποκτά την εταιρεία Beats (που είναι γνωστή για την κατασκευή των ξεχωριστών ηχείων και ακουστικών της αλλά και για τη μουσική υπηρεσία που διαθέτει) έναντι του ποσού των 3 δισ. δολαρίων (και όχι 3.2 δισ. όπως είχε ακουστεί αρχικά). Η Apple θα πληρώσει 2.6 δισ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια σε μετοχές.

    Apple-Beats-01

    Μέρος της συμφωνίας, φυσικά, και η “απορρόφηση” της streaming service Beats Music από την Apple, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τώρα στο πώς στο Cupertino θα αξιοποιήσουν την υπηρεσία αυτή, τη στιγμή που διαθέτουν ήδη το ανταγωνιστικό… iTunes. Σχολιάζοντας το θέμα ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε πως η συνεργασία τους με τα στελέχη της Beats θα φέρει προϊόντα που πραγματικά θα ανεβάσουν το επίπεδο στις σχετικές υπηρεσίες. Προς το παρόν, πάντως ,τα δύο brands θα παραμείνουν χωριστά και θα συνεχίσουν να προσφέρουν έτσι τις υπηρεσίες τους.

    Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία είχε διαρρεύσει πριν λίγες ημέρες και είχε “επιβεβαιωθεί”, κατά κάποιο τρόπο, μέσω Instagram από τον ηθοποιό και τραγουδιστή Tyrese Gibson, αλλά και τον Dr Dre, – χωρίς, ωστόσο, να ανακοινωθεί επίσημα κατόπιν προκαλώντας προβληματισμούς για την ισχύ της. Φαίνεται, όμως, ότι το deal έκλεισε τελικά και έτσι ο Dr Dre γίνεται ο “πρώτος δισεκατομμυριούχος τραγουδιστής hip hop στην ιστορία”.

    Όπως σας είχαμε αναφέρει και με αφορμή τη φημολογία της εξαγοράς, η Apple διέθετε εδώ και καιρό τα προϊόντα της Beats στα καταστήματά της, η δεύτερη, ωστόσο, έχει υπάρξει στο παρελθόν συνεργάτης… ανταγωνιστριών της αμερικανικής εταιρείας, όπως της HTC, η συνεργασία της με την οποία ξεκίνησε το 2011 και έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και οι Ταΐβανέζοι πούλησαν τις μετοχές που είχαν σ’ αυτήν.

    Apple-Beats-02

    Η Beats ιδρύθηκε το 2008 από τον μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας, Jimmy Iovine, και τον rapper Dr Dre, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία τα επόμενα χρόνια… Οι δύο τους τώρα θα εργαστούν στην Apple στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας.

    Για να δούμε πώς θα αξιοποιήσει η Apple την εξαγορά αυτή, που είναι και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που δαπανήθηκε για την NeΧΤ, εταιρεία του Steve Jobs, το 1997, την οποία η αμερικανική εταιρεία είχε αποκτήσει έναντι 404 εκατ. δολαρίων και σηματοδότησε την επιστροφή του συνιδρυτή της Apple στην εταιρεία που δημιούργησε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles