24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Επιστρέφει στο σύμπαν του Star Wars ο συνθέτης John Williams, με νέα μουσική για το Kenobi!

    Δύο χρόνια περίπου μετά την ολοκλήρωση της ένατης ταινίας Star Wars, ο συνθέτης John Williams επιστρέφει στο σύμπαν του franchise με το μουσικό θέμα του “Obi-Wan Kenobi”, σύμφωνα με το Variety.

    Στο Disney Plus στις 25 Μαίου

    Ο Williams έχει υπογράψει τη μουσική για τις συνεχιζόμενες περιπέτειες του χαρακτήρα που υποδύεται ο Ewan McGregor στη νέα σειρά, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Disney Plus στις 25 Μαίου. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με μια ορχήστρα από το Los Angeles, με αρκετά μέτρα ασφαλείας.

    Η συμβολή του είναι σημαντική για τη Lucasfilm και τη Disney, αν κανείς αναλογιστεί ότι ο Williams έχει κερδίσει 5 Όσκαρ και σπάνια συνθέτει μουσική για την τηλεόραση. Το τελευταίο μουσικό θέμα του για σειρά ήταν το 1985.
    Το ρεκόρ του συνθέτη στο Star Wars είναι «επικό». Κέρδισε Όσκαρ το 1977 για την original ταινία και διακρίσεις για τα 5 sequels (“The Empire Strikes Back” και “Return of the Jedi” το 1980 και 1983. Ακολούθησαν τα “The Force Awakens,” “The Last Jedi” και “The Rise of Skywalker” το 2015, 2017 και 2019).

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο “κεφάλαιο” στην ιστορία του Downton Abbey! Οι Crawleys επιστρέφουν στις αίθουσες το Μάιο (trailer)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles