15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Επιστρέφει στο… θρόνο ο Jeff Bezos! Ξανά ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο

    Η μετοχή της Tesla Inc. έπεσε ξανά τη Δευτέρα, κοστίζοντας στον Elon Musk τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων της Bloomberg για πρώτη φορά από το τέλος του 2021. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Musk έχασε την πρωτιά θέση σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, τον προσπέρασε προσωρινά.

    Σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg, το total net worth του Bezos τη Δευτέρα ήταν 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 198 δισεκατομμύρια δολάρια του Musk και τα 197 δισεκατομμύρια δολάρια του Arnault. Η περιουσία του Musk έχει μειωθεί κατά 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ αυτή του Bezos έχει αυξηθεί κατά 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η επιστροφή του Jeff Bezos στην κορυφή

    Ο Bezos ξανακατέλαβε την κορυφαία θέση παρά το γεγονός ότι πούλησε περίπου 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο μήνα. Παραμένει κάτοχος περίπου του 9% των μετοχών της Amazon. Οι μετοχές της εταιρείας όμως είναι περίπου 17% υψηλότερες σήμερα.

    Οι μετοχές της Tesla κατέρρευσαν περισσότερο από 7% τη Δευτέρα, μετά την εισαγωγή νέων εκπτώσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα από τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Μεγάλο μέρος της περιουσίας του Musk βρίσκεται σε μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν πέσει κατά περίπου 24% το τελευταίο διάστημα. Επίσης, τον Ιανουάριο, ένας δικαστής του Delaware ακύρωσε το πακέτο αποζημίωσης των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μusk.

    Στα παρασκήνια βρίσκεται ο Arnault της Γαλλίας, του οποίου η περιουσία έχει αυξηθεί κατά 18 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι μετοχές της LVMH έχουν αυξηθεί κατά περίπου 15% μέχρι σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Smartphones εκατομμυριούχων! Τι κινητό έχουν Bill Gates, Mark Zuckerberg και Elon Musk;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles