25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού: Δρομολόγησε τις διαδικασίες εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας MTN Cyprus

    Η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού ανακοινώσε χθες (Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017) την απόφαση της να κινήσει διαδικασία εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας MTN Cyprus Limited, αναφορικά με εκ πρώτης όψεως πιθανολογούμενη παράβαση του άρθρου 6(1)(β) του σχετικού Νόμου. Όπως σημειώνεται,  η προκαταρκτική αυτή έρευνα έγινε έπειτα από καταγγελία της εταιρείας Golden Telemedia Limited.

    Η πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση εστιάζεται σε παράβαση του άρθρου 6(1)(β) του Νόμου από μέρους της MTN Cyprus Limited, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών της, ως αποτέλεσμα της φραγής των κλήσεων προς Υπηρεσίες Ηχητικής Πληροφόρησης (ΥΗΠ) από τους χρήστες της συνδρομητικής κινητής της τηλεφωνίας (Συνδρομητές Συμβολαίου) που είχε ως επακόλουθο τον περιορισμό της παραγωγής και της διάθεσης υπηρεσιών προς ζημία των καταναλωτών.

    Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά αμιγώς ενημερωτικό. Οι κοινοποιήσεις των Εκθέσεων Αιτιάσεων δεν προδιαγράφουν το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης, αλλά και ούτε δύναται σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουν και/ή να υποκαταστήσουν την τελική κρίση της Επιτροπής.

    Η Επιτροπή, με την ολοκλήρωση της περαιτέρω διαδικασίας εξέτασης της ενώπιόν της υπόθεσης και αφότου διεξαχθεί σχετική προφορική διαδικασία και μελετηθούν οι τυχόν γραπτές και προφορικές θέσεις των εμπλεκόμενων μερών και τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου της υπόθεσης, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παραβάσης, την οποία θα κοινοποιήσει στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στην ιστοσελίδα της, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των στοιχείων και δεδομένων των επιχειρήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles