21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται επετειακό ντοκιμαντέρ για τους Nirvana από το BBC

    Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana όμως, το «Nevermind», θεωρείται ακόμα ένα άλμπουμ που άφησε εποχή.

    Η μήνυση για το εξώφυλλο

    Κυκλοφόρησε αρχικά από την DGC Records στις 24 Σεπτεμβρίου 1991 και απασχόλησε εκ νέου πρόσφατα τα μέσα. Tο μωρό που κοσμεί το εξώφυλλο του “Nevermind”, σήμερα είναι ένας 30χρονος άνδρας που υπέβαλε μήνυση εναντίον του συγκροτήματος με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας!

    Ο Σπένσερ Έλντεν δεν έλαβε ποτέ χρήματα για αυτήν τη φωτογραφία. Ζήτησε έτσι αποζημίωση 150.000 δολαρίων από καθέναν από τους 15 κατηγορούμενους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη του συγκροτήματος που ζουν ακόμη όπως ο Ντέιβ Γκρολ, ο Κριστ Νοβοσέλιτς αλλά και από τους κατόχους των δικαιωμάτων του τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν που πέθανε το 1994 και του φωτογράφου Κερκ Γουέντλε.

    Οι Nirvana στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Παρόλα αυτά, για να τιμήσει την επερχόμενη 30χρονη επέτειo του “Nevermind”, το BBC ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ. Το θέμα του είναι η περίοδος που πέρασε το αμερικανικό συγκρότημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Με τίτλο «When Nirvana Came to Britain» το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ταυτόχρονα με τη μετάδοση σειράς ειδικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων που περιστρέφονται γύρω από το επιδραστικό άλμπουμ της grunge.

    Το ντοκιμαντέρ «When Nirvana Came to Britain» αρχίζει μερικά χρόνια πριν από το «Nevermind», το 1989. Τότε το συγκρότημα επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της περιοδεία του Bleach.

    Διαβάστε επίσης:

    Η COSMOTE πατάει γκάζι με νέα YouTube σειρά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles