21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Το φιάσκο του Note 7 δε θα επηρεάσει τις πωλήσεις του Galaxy S8

    Το 2016 ελάχιστες τεχνολογικές εξελίξεις τράβηξαν τόσο μεγάλη προσοχή του κόσμου όσο το φιάσκο του Galaxy Note 7 με τις αναφλέξεις. Όπως θα θυμάστε, είχαμε τη διπλή ανάκληση της συσκευής. Η Samsung γνωρίζει ότι η αποτυχία αυτή είναι ακόμη νωπή στις μνήμες των χρηστών, αλλά βάσει μιας νέας έρευνας η εταιρεία δε θα πρέπει να ανησυχεί.

    note 7

    Σε μια προσπάθεια να καθορίσει σε ποιο βαθμό η ανάκληση του Note 7 θα επηρεάσει τις πωλήσεις smartphones για το 2017, η Fluent, ένα γνωστό marketing group ρώτησε περισσότερους από 1.500 Αμερικανούς καταναλωτές αν εξετάζουν την αγορά της νέας συσκευής της Samsung που πρόκειται πολύ σύντομα να παρουσιαστεί. Όπως αποδεικνύεται, το 63% των κατόχων smartphone συσκευών της Samsung δήλωσε ότι το περιστατικό με το Galaxy Note 7 δεν έχει καμιά απολύτως επίδραση στην πιθανότητα να αγοράσουν ένα smartphone της συγκεκριμένης εταιρείας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 14% εξέφρασε την αβεβαιότητά του για την ασφάλεια του Galaxy S8.

    Επιπλέον, από αυτούς που κατείχαν ένα Galaxy Note 7 πριν την ανάκληση, το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το περιστατικό αυτό δε θα επηρεάσει καθόλου τις καταναλωτικές του συνήθειες, ενώ το 54% τονίζει ότι ούτε καν πιστεύουν πως θα έχει κάποια επίδραση στη φήμη της Samsung. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε απολογηθεί δημοσίως και δήλωσε πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    Αν και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μπορεί να είναι ενθαρρυντικά για την Samsung, αλλά δεν είναι τόσο. Για παράδειγμα, σε πρόσφατες μελέτες αν και το 89% των χρηστών iPhone ανέφερε ότι θα αγοράσουν ξανά μια άλλη συσκευή iPhone, το αντίστοιχο ποσοστό για την Samsung διαμορφώνεται στο 58% μόλις. Επιπλέον, ένα ποσοστό της τάξεως του 33% δε δείχνει ενδιαφέρον για την προσθήκη της ψηφιακής βοηθού Bixby, ενώ το 37% παραδέχθηκε ότι δε γνωρίζουν καν περί τίνος πρόκειται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles