BREAKING

20

#ERT. Το παγκόσμιο trend ενός "ξαφνικού θανάτου". Πώς θα δείτε online το πρόγραμμά της; (update links)

Και ξαφνικά η ΕΡΤ κλείνει... Σε μία απόφαση που, χωρίς αμφιβολία, ξάφνιασε τους πάντες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να κλείσει την ΕΡΤ, απολύοντας τους 2.656 εργαζομένους της, σημειώνοντας, παράλληλα, πως έχει ως στόχο την επαναλειτουργία της από το μηδέν, με τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού μερικούς μήνες αργότερα.

Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή της απόφασης, τόσο από τους εργαζομένους στη δημόσια τηλεόραση, οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως ένα μαραθώνιο live αγώνα τόσο από τις τηλεοπτικές όσο και από τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες, όσο και από φορείς αλλά και απλό κόσμο, το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ κόπηκε τελικά οριστικά χθες στις 23.12, με κάποιους από τους αναμεταδότες αναλογικού σήματος να έχουν σταματήσει ήδη και από νωρίτερα, ενώ το ραδιοφωνικό σήμα σταμάτησε να εκπέμπει και αυτό στις 23.22.

Το τελευταίο λεπτό μετάδοσης της ΕΤ1

Πέρα από τις αντιδράσεις εργαζομένων, φορέων, αλλά και απλού κόσμου, λοιπόν, πολλοί από τους οποίους κατέκλυσαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπως είναι λογικό το θέμα ήταν ίσως το μοναδικό με το οποίο ασχολούνται από χθες έως και αυτή τη στιγμή τα social media. Στο twitter το #ert έγινε προφανέστατα παγκόσμιο trend για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάσημο, μεταδίδοντας, με τον τρόπο που μόνο δημοφιλές micro-blogging site μπορεί, γνώμες, απόψεις, αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Οι χρήστες χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μάλιστα έως τώρα και ένα δεύτερο hashtag το #occupyert δείχνοντας το χαρακτήρα που δίνουν στις εξελίξεις.

ert

Και φυσικά το Διαδίκτυο, μετά το κλείσιμο της μετάδοσης της ΕΡΤ, γίνεται πλέον το μέσο για να φτάσει ο αγώνας των εργαζομένων που συνεχίζουν το online πρόγραμμά τους, στον κόσμο. Παρακάτω βλέπετε δύο streams που μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα της ΝΕΤ (σε περίπτωση που το stream δε λειτουργεί παρόλο που προσπαθούμε να το ενημερώνουμε συνεχώς, δοκιμάστε να μπείτε και μέσω του www.ert.gr ή των links που δίνουμε παρακάτω)

 

Δείτε εδώ ζωντανά & το πρόγραμμα της ΕΤ3

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μεταδίδεται και από την ιστοσελίδα www.ert.gr (η οποία βέβαια κατά καιρούς αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας) αλλά και μέσω του www.zougla.gr, του thepressproject.gr και άλλων sites, ένώ σε μία συγκινητική ομολογουμένως προσπάθεια αλληλεγγύης είδαμε κινήσεις όπως αυτή του ισπανικού RTVE που αναμετέδιδε για αρκετή ώρα το πρόγραμμα της ΕΡΤ στο site του.

Εδώ και αρκετές ώρες, το πρόγραμμα της ΝΕΤ μεταδίδεται και μέσω της EBU, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας, σε αυτό εδώ το link, αλλά και μέσω των συχνοτήτων του 902.

Προσωπικά είμαστε θυμωμένοι με την απόφαση, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, περισσότερο βέβαια με τον τρόπο που έγινε. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που απαιτεί εξυγίανση, όπως άλλωστε συμβαίνει πιθανότατα και με το σύνολο αντίστοιχων οργανισμών του δημοσίου. Και κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έβρισκε συμμάχους. Ένα λουκέτο όμως ξαφνικό και με αναπόφευκτες αντιδράσεις και εκμετάλλευσή του, μόνο κακό μπορεί να κάνει... Στους εργαζομένους, στον πολιτισμό, στη χώρα γενικότερα, για κάποιους δε και στη δημοκρατία... Ένα λουκέτο μάλιστα το οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει αψυχολόγητα χωρίς εξηγήσεις διακινώντας απαντήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσω non paper. Αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο δε θα επεκταθούμε, γιατί είναι κάτι που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας προσωπικά και να αναλογιστεί μόνος του, παρακολουθώντας τις εξελίξεις...

19 Comments

 • A
  13 Ιουνίου 2013 at 19:51

  Yannis Spanos: Έχεις δίκιο σ” αυτά που λες. Επίσης εγώ λέω οτι η Ελλάδα χρεωκόπησε και έχω κι εγώ δίκιο. Θες να μετρήσουμε τα δίκια μας;

 • Yannis Spanos
  13 Ιουνίου 2013 at 15:49

  @nektarios Τσόκαρο ήταν ο Χατζιδάκης??? Τσόκαρο κι ο Ελύτης??? Υπήρξαν κι αυτοί υπάλληλοι τις ΕΡΤ!!! Εγώ γιατί να πληρώνω το σχολείο στο οποίο πηγαίνεις??? Ας πληρώνω μόνο για τα παιδιά μου, σωστά? Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι μόνο οι σαπουνόπερες. Είναι και οι καλύτερες επιστημονικές εκπομπές που έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα, όπως «Το Σύμπαν που Αγάπησα».

 • Yannis Spanos
  13 Ιουνίου 2013 at 15:41

  @Alex Σωστά!!! Και μετά να έγλειφες τα π@π@ρι@ του Αλαφούζου και του Μπόμπολα να σε εξυπηρετήσουν… Αυτές τις Μ@Λ@ΚΙΕΣ ακούνε κι αυτοί που κυβερνάνε και ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων που τις λένε…

 • Yannis Spanos
  13 Ιουνίου 2013 at 15:37

  @Α Η Δημοκρατία δεν είναι «κουβαρνταλίκι»… Το ότι εγώ πληρώνω τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχει ο πατέρας σου δωρεάν περίθαλψη όταν βρεθεί στο νοσοκομείο, δεν είναι κουβαρνταλίκι αφού μπορεί να μην πάω ποτέ στο νοσοκομείο. Το ότι ο πατέρας μου πλήρωνε φόρους για να πας εσύ στο δημοτικό σχολείο, δεν ήταν κουβαρνταλίκι, αφού θα μπορούσε να μην αποκτήσει ποτέ παιδιά. Το ότι πληρώνουμε φόρους για την κατασκευή δρόμων στο Καστελόριζο, δεν είναι κουβαρνταλίκι, αφού μπορεί και να μην βρεθώ ποτέ σε αυτό το νησί. Το ότι πληρώνουμε έναν φορέα παραγωγής (μεταξύ άλλων) πολιτισμού και παιδείας όπως είναι η ΕΡΤ, δεν είναι κουβαρνταλίκι, αφού δεν μου αρέσει η κλασική μουσική, το πρώτο ή το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ, η ΕΡΑ Σπορ, ή δεν έχω δει ποτέ την Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι υποχρέωσή μας στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στο οποίο ζούμε. ΑΝ ΔΕΝ σου αρέσει σύρε στην Αφρική!

 • Yannis Spanos
  13 Ιουνίου 2013 at 15:27

  @nikoss. Ακριβώς όπως τα λες. Η Digea όπως και κάποιοι άλλοι φορείς ψηφιακής πλατφόρμας τηλεόρασης είναι ιδιωτικοί φορείς. Η Digea είναι Α.Ε. που ανήκει σε τρεις ανθρώπους, τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, και τον Βαρδινογιάννη. Μέσω της πλατφόρμας τους εκπέμπεται ΜΟΝΟ ότι επιθυμούν. Με τις υγείες μας.

 • nikoss
  13 Ιουνίου 2013 at 14:36

  ρε παιδιά αυτή η digea ποιον ανήκει στο mega και τον ant1;;
  με ποιο δικαίωμα κόβει κάθε τόσο στον αέρα το σήμα του 902 tv

 • A
  13 Ιουνίου 2013 at 05:04

  Trigkilikis: αφου εισαι κουβαρντας , δεν πληρωνεις κ για μενα ΕΡΤ που δεν εχω; Το χαρατσι trigkiliko, το έβαλε η κυβερνηση που ψηφισε
  Ο ελληνικός λαός 2 φορές μετά το ξεσπασμα της κρίσης οποτε μην παραπονιεσαι. Βρισε τους ψηφοφορους…

  Κωνσταντινα, δεν μπορουσες να σταματησεις να πληρωνεις ΕΡΤ, ψαξτο καλυτερα.
  Επίσης, που ζεις κουκλιτσα μου; Εδω εχει γινει της καρ••••λας και τωρα θιχτηκες που απολυθηκαν 2500 δ.υπαλληλοι πολλοι εκ των οποιων ειχαν μπει στην ερτ απ το παραθυρο; Χελλοοου το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι αλλα αυτους ψηφισαμε, αυτοι θα μας κυβερνησουν. Χωνεψε το.

  Icecube: ψαξε ποσες νορμαλ εκκαθαρισεις εχουν επιχειρησει.

  Nikos: περαστικά φιλαρακι…

 • Άρης
  13 Ιουνίου 2013 at 00:29

  ένα μπράβο στο site που είδε ότι πιο σημαντικό είναι να υπάρχει φωνή ελληνική εδώ κ έξω για όλους τους Έλληνες κ οχι αυτό που λένε στα σχόλια κάποια άτομα χαιρέκακα που δεν κάνουν ούτε για να χωρίζουν σε 2 γαϊδούρια άχυρα ! Α! κ ναι κρίμα που κ η ΕΡΤ δεν έδειχνε ποιότητα τύπου Σουλεϊμάν κ γυναίκες να τρίβουν τα κορμιά τους ….!
  όσο για σπατάλες κλπ υπάρχει τρόπος να φτιάξει , αλλά άλλο είχαν ανάγκη Ελλάδα μούγκα….

 • 12 Ιουνίου 2013 at 23:48

  makari na ekleine olo to dhmosio mia kai eksw!

 • 12 Ιουνίου 2013 at 22:46

  και εδώ το αναμεταδίδουμε http://www.periodiko.net/2013/06/live-cam.html μαζί με τα σχόλια του twitter σχετικά με το θέμα σε 24ωρη ροή

 • nektarios
  12 Ιουνίου 2013 at 22:44

  Δεν πειραζει εχουμε ιδιωτική τηλεόραση δεν χρειαζόμαστε και δημόσια. Στο κατω κατω μαλακιες εδειχνε η ερτ ειδικα η Ετ3 κατι ντοκιμαντερ του 1821 και η Ετ1 οποτε εδειχνε σαπουνοπερες ηθελα να το καψω το μαγαζι. Για ποιο λογο πρεπει ντε και καλα να πληρωνω για κατι που δεν χρησιμοποιω. Κ βαζανε και διαφημησεις απο πανω. Ας ρωτησουν ποιοι γουσταρουν να πληρώνουν κ αμα βγαινουν τα κουκια ας την ξανανοιξουν μονο για αυτους. Αν θελουν εξυγειανση να φροντιζανε να μην τα σκατωσουν με τα λεφτα του κοσμου. Δεν θα πληρωνω εγω για να παιρνει το καθε τσοκαρο 300.000 το χρονο για να λεει τα νεα.

 • nikoss
  12 Ιουνίου 2013 at 22:26

  Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ, καμία απόλυση εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν καμία κρίση, την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιουργούν το μεγάλο κεφαλαίο, οι τραπεζίτες , βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τα μονοπώλια.

 • TGM
  12 Ιουνίου 2013 at 19:51

  Ακόμα κι αν έπρεπε να γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, ο τρόπος που το έκαναν κλείνοντάς την σε μια μέρα δείχνει τον άγριο δρόμο που έχει αποφασίσει να πάρει αυτή η κυβέρνηση:
  Απολύσεις σε όλους, ξαφνικά και αδιακρίτως.
  Χωρίς να δει κάποιος ποιοι δούλευαν και ποιοι κάθονταν, ποιοι μπήκαν με ΑΣΕΠ και ποιοι με «δόντι» ποιοι ήταν ικανοί και ποιοι όχι, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αξιοκρατία.
  Αυτό είναι που λέμε «οριζόντια μέτρα» σε όλο τους το μεγαλείο.

 • 12 Ιουνίου 2013 at 19:05

  Εάν θέλει κάποιος, μπορεί να το δει και μέσω του site μου (αναμετάδοση είναι) στο link http://maliagros.gr/ert.html (εάν φυσικά μπορεί να γίνει δεκτό το link μου).

 • icecube
  12 Ιουνίου 2013 at 17:48

  σας χαλαγε το παγκοσμιο πρωταθλημα ποδοσφαιρου και μπασκετ; το γαλλικο οπεν στο τεννις; οι ολυμπιακοι αγωνες, το παγκοσμιο πρωταθλημα στιβου, το wrc , φετος η formula 1 και τοσα αλλα; ναι, επρεπε να γινει μια λογικη εκαθαριση της εταιριας και οχι αυτη η χουντικη φιμωση.

 • dimitris
  12 Ιουνίου 2013 at 12:11

  Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πρέπει να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης . Πρέπει όλος ο κόσμος μέσω του διεθνούς τύπου να ενημερωθεί πως ο φαύλος πολιτικός κόσμος της Ελλάδας αλλά και του τυφλωμένου ευρωπαίκού πολιτικού κόσμου ξεπουλά τη δημόσια περιουσία προς όφελος των ιδιωτών αφού πρώτα την αφαίμαξε και εν συνεχεία την απαξίωσε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα έρθει και η σειρά τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτε δε θα μείνει άθικτο.

 • Κωνσταντίνα
  12 Ιουνίου 2013 at 11:17

  NikitoGR – την άποψή σου για την ποιότητα του προγράμματος της ΕΡΤ δε θα τη σχολιάσω, περί ορέξεως, άλλωστε, κολοκυθόπιτα. Σαν δυσαρεστημένος τηλεθεατής όμως και σαν πολίτης αυτού του GR που φέρεις με κεφάλαια πίσω από το ψευδόνυμό σου, όφειλες να ξέρεις πως μπορούσες να σταματήσεις να πληρώνεις τη συνδρομή στην ΕΡΤ.

  Ναι, χρωστούσε. Το ψάρι όμως βρωμάει πάντα από το κεφάλι. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τόσο το κλείσιμο ενός κρατικού φορέα που μας ενδιαφέρει, αλλά ο χουντικός τρόπος με τον οποίο έγινε. Κι αν τέλος πάντων το «κλείσιμο» 2500 εργαζομένων χρειάζεται μια απόφαση και λίγες μόνο ώρες, τότε τι έχει σειρά;

 • trigkilikis
  12 Ιουνίου 2013 at 11:16

  10 ευρώ το 2μηνο.. μου έλυσε το πρόβλημα .. ε νικιτο? ε? το χαράτσι της ΔΕΗ γιατί δεν το κόβουμε ε? νικιτο ε?

 • NikitoGR
  12 Ιουνίου 2013 at 10:35

  Σιγα. Αυτοι δεν θελουν να κλεισουν την ΕΡΤ (τα στελεχοι) για να βαζουν λεφτα στην τσεπη τους απο τον καθενα μας. Ε ενταξει δεν γινεται να πληρωνει ο κοσμος χαρατσια και φορους για κατι που δεν παρακολουθει και ειναι λαθος του καναλιου που βαζει μη ενδιαφεροντα προγραμματα και συνεχεια επαναληψεις. Εκτος απο αυτο χρωστουσε πολλα λεφτα.
  Που ειναι το προβλημα τους αφου θα δημιουργηθει νεο ανεξαρτητο καναλι, και οι υπαλληλοι που απολυθηκαν θα διοριστουν στο νεο καναλι οσοι κριθουν απαραιτητοι και οι υπολοιποι θα διοσριστουν σε αλλους τομεις οπως ειναι τα νοσοκομεια κτλ.