18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    #ERT. Το παγκόσμιο trend ενός “ξαφνικού θανάτου”. Πώς θα δείτε online το πρόγραμμά της; (update links)

    Και ξαφνικά η ΕΡΤ κλείνει… Σε μία απόφαση που, χωρίς αμφιβολία, ξάφνιασε τους πάντες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να κλείσει την ΕΡΤ, απολύοντας τους 2.656 εργαζομένους της, σημειώνοντας, παράλληλα, πως έχει ως στόχο την επαναλειτουργία της από το μηδέν, με τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού μερικούς μήνες αργότερα.

    Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

    Παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή της απόφασης, τόσο από τους εργαζομένους στη δημόσια τηλεόραση, οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως ένα μαραθώνιο live αγώνα τόσο από τις τηλεοπτικές όσο και από τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες, όσο και από φορείς αλλά και απλό κόσμο, το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ κόπηκε τελικά οριστικά χθες στις 23.12, με κάποιους από τους αναμεταδότες αναλογικού σήματος να έχουν σταματήσει ήδη και από νωρίτερα, ενώ το ραδιοφωνικό σήμα σταμάτησε να εκπέμπει και αυτό στις 23.22.

    Το τελευταίο λεπτό μετάδοσης της ΕΤ1

    Πέρα από τις αντιδράσεις εργαζομένων, φορέων, αλλά και απλού κόσμου, λοιπόν, πολλοί από τους οποίους κατέκλυσαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπως είναι λογικό το θέμα ήταν ίσως το μοναδικό με το οποίο ασχολούνται από χθες έως και αυτή τη στιγμή τα social media. Στο twitter το #ert έγινε προφανέστατα παγκόσμιο trend για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάσημο, μεταδίδοντας, με τον τρόπο που μόνο δημοφιλές micro-blogging site μπορεί, γνώμες, απόψεις, αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Οι χρήστες χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μάλιστα έως τώρα και ένα δεύτερο hashtag το #occupyert δείχνοντας το χαρακτήρα που δίνουν στις εξελίξεις.

    ert

    Και φυσικά το Διαδίκτυο, μετά το κλείσιμο της μετάδοσης της ΕΡΤ, γίνεται πλέον το μέσο για να φτάσει ο αγώνας των εργαζομένων που συνεχίζουν το online πρόγραμμά τους, στον κόσμο. Παρακάτω βλέπετε δύο streams που μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

    Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα της ΝΕΤ (σε περίπτωση που το stream δε λειτουργεί παρόλο που προσπαθούμε να το ενημερώνουμε συνεχώς, δοκιμάστε να μπείτε και μέσω του www.ert.gr ή των links που δίνουμε παρακάτω)

     

    Δείτε εδώ ζωντανά & το πρόγραμμα της ΕΤ3

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μεταδίδεται και από την ιστοσελίδα www.ert.gr (η οποία βέβαια κατά καιρούς αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας) αλλά και μέσω του www.zougla.gr, του thepressproject.gr και άλλων sites, ένώ σε μία συγκινητική ομολογουμένως προσπάθεια αλληλεγγύης είδαμε κινήσεις όπως αυτή του ισπανικού RTVE που αναμετέδιδε για αρκετή ώρα το πρόγραμμα της ΕΡΤ στο site του.

    Εδώ και αρκετές ώρες, το πρόγραμμα της ΝΕΤ μεταδίδεται και μέσω της EBU, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας, σε αυτό εδώ το link, αλλά και μέσω των συχνοτήτων του 902.

    Προσωπικά είμαστε θυμωμένοι με την απόφαση, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, περισσότερο βέβαια με τον τρόπο που έγινε. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που απαιτεί εξυγίανση, όπως άλλωστε συμβαίνει πιθανότατα και με το σύνολο αντίστοιχων οργανισμών του δημοσίου. Και κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έβρισκε συμμάχους. Ένα λουκέτο όμως ξαφνικό και με αναπόφευκτες αντιδράσεις και εκμετάλλευσή του, μόνο κακό μπορεί να κάνει… Στους εργαζομένους, στον πολιτισμό, στη χώρα γενικότερα, για κάποιους δε και στη δημοκρατία… Ένα λουκέτο μάλιστα το οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει αψυχολόγητα χωρίς εξηγήσεις διακινώντας απαντήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσω non paper. Αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο δε θα επεκταθούμε, γιατί είναι κάτι που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας προσωπικά και να αναλογιστεί μόνος του, παρακολουθώντας τις εξελίξεις…

    Related Articles

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles