13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: Έντονη φημολογία ότι αλλάζει όνομα

    Φήμες θέλουν το Facebook να αλλάζει όνομα και να επανασυστήνεται στους χρήστες από την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να δημιουργήσει το “metaverse”. Πρόκειται για έναν νέο διαδικτυακό κόσμο επικοινωνίας μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα μιλήσει για το νέο όνομα στην ετήσια εκδήλωση “Connect” της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου. Δεν αποκλείεται όμως η αποκάλυψη να γίνει και νωρίτερα.

    Η σχετική φημολογία προέκυψε μετά από δημοσίευμα του “Verge” (που επικαλείται πηγή με άμεση γνώση του θέματος) και το οποίο αναπαρήγαγε το πρακτορείο Ρόιτερς. Προς το παρόν, το Facebook ανέφερε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

    “Επτασφράγιστο” μυστικό το νέο όνομα

    Σύμφωνα με το Verge, ο Ζούκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Verge τον Ιούλιο ότι “θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse”.

    Είχε προηγηθεί η ριζική αναδιάρθωση της Google το 2015, η οποία μπήκε κάτω από την “ομπρέλα” μιας μητρικής εταιρείας, της Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι είναι πια κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με το Verge, το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι. Μένει να αποδειχθεί η αλήθεια της φημολογίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Επένδυση 50 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του «metaverse»

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles