13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook θέλει να προσφέρει Internet σε όλο τον κόσμο μέσω… drones

    Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τα λεγόμενα drones), δορυφόρους αλλά και laser, σκοπεύει να αξιοποιήσει το Facebook στις προσπάθειές του να προσφέρει Internet σε όλο τον κόσμο.

    drone-facebook

    Ακολουθώντας την ανακοίνωση του Internet.org τον περασμένο χρόνο με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Internet σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Mark Zuckerberg παρουσιάζει τώρα το Connectivity Lab, μία νέα ομάδα επιστημόνων που εργάζονται για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο. “Το να προσφέρει κανείς σύνδεση Internet σε ολόκληρο τον κόσμο, απαιτεί την επινόηση νέων τεχνολογιών” αναφέρει ο Zuckerberg σε σχετικό Facebook post του.

    To Facebook συνεργάζεται με επιστήμονες από οργανισμούς όπως η NASA, το Εθνικό Οπτικό Αστεροσκοπείο και η βρετανική εταιρεία Ascenta, με στόχο την ανάπτυξη ηλιακών drones που θα προσφέρουν σύνδεση στο Internet σε προαστιακές περιοχές με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού. Σε μέρη πάλι με χαμηλότερη πυκνότητα πληθυσμού, θα χρησιμοποιηθούν ως λύση οι δορυφόροι.

    Κι όλα αυτά ενώ η προσβασιμότητα στο Internet απασχολεί ολοένα και περισσότερες εταιρείες-κολοσσούς, αν θυμηθούμε και το πρόσφατο παράδειγμα της Google με το Project Loon και τους πειραματισμούς της πάνω στη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω… μπαλονιών.

    Δείτε τον Yael Maguire να εξηγεί το νέο project στο ακόλουθο video

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles