17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Σύστημα ΑΙ κερδίζει τους ανθρώπους σε απαιτητικά επιτραπέζια στρατηγικής

    Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη και το metaverse αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τον Mark Zuckerberg, παρά το γεγονός ότι στοιχίζουν «εξωφρενικά» ποσά και συχνά προβληματίζουν τους επενδυτές στη Meta.

    Το όραμα του Zuckerberg πλέον διαγράφεται αρκετά διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει και το μέλλον θα δείξει αν η επιμονή του προς αυτή την κατεύθυνση θα ανταμειφθεί. Το Facebook πάντως φαίνεται να πέτυχε μια μικρή νίκη, καθώς το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του με την ονομασία Cicero έγινε…. άσος στο απαιτητικό διαδικτυακό επιτραπέζιο παιγνίδι στρατηγικής και διπλωματικών διαπραγματεύσεων Diplomacy, που νίκησε τους ανθρώπους παίκτες. Πρόκειται για κάτι που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά.

    Παίζοντας ανώνυμα απέναντι σε ανθρώπους σε 40 online παιχνίδια ενός «τουρνουά» Diplomacy, το Cicero πέτυχε υπερδιπλάσιο «σκορ» κατά μέσο όρο (25,8%) σε σχέση με τους ανθρώπους (12,4%). Το Cicero «πέρασε» ως άνθρωπος και στους 82 ανθρώπους παίκτες με τους οποίους βρέθηκε αντιμέτωπο, κανένας από τους οποίους δεν κατάλαβε ότι έπαιζε με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και όχι με άνθρωπο. Το έμαθαν εκ των υστέρων και φυσικά εξεπλάγησαν. Μόνο ένας ανέφερε πως είχε κάποιες υποψίες ότι ένας συμπαίκτης του δεν ήταν άνθρωπος.

    Μολονότι η τεχνητή νοημοσύνη είχε έως τώρα να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες και νίκες απέναντι στους ανθρώπους σε ανταγωνιστικά παιχνίδια δύο παικτών, όπως το σκάκι και το Go, τα οποία, όμως, δεν απαιτούν επικοινωνία με τους άλλους, παιγνίδια όπως το Diplomacy θεωρούνται πιο δύσκολα για μία «έξυπνη» μηχανή, επειδή προϋποθέτουν ικανότητα διαπραγμάτευσης με τους συμπαίκτες σε φυσική γλώσσα, συνεργασία, πολυεπίπεδο ανταγωνισμό με πάνω από έναν παίκτη ταυτόχρονα, κινήσεις που ενέχουν ανειλικρίνεια και μπλόφες.

    Διαβάστε επίσης:

    Madonna: Μεταμορφώθηκε σε avatar και το TikTok… παραληρεί με τη γκάφα της

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles