15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Φάκελος” Facebook: 4+1 “ένοχα” μυστικά που βγήκαν στη… φόρα

    Πέντε «ένοχα» μυστικά του Facebook έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, καθώς εσωτερικά έγγραφα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκαν από Wall Street Journal. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το Facebook προσπάθησε να κρατήσει κρυμμένα τα εξής:

    -Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τους VIP χρήστες

    Το Facebook είχε δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο ονομάζεται «XCheck» ή «cross check». Αυτό έδινε τη δυνατότητα σε διάσημους από το χώρο της πολιτικής ή του θεάματος να παραβαίνουν τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας χωρίς να αντιμετωπίζουν καμία κύρωση.

    -Διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων

    Σύμφωνα με τη WSJ, στο Instagram αναρτήθηκε αγγελία σχετική με την πώληση ανθρώπων χωρίς η διοίκηση του Facebook να προχωρήσει στην λήψη κάποιων μέτρων. Οι απαιτούμενες κινήσεις έγιναν, αφού η Apple απείλησε την εταιρεία με διακοπή της συνεργασίας τους.

    -Οι επιπτώσεις του Instagram στους έφηβους

    Το Facebook είχε στη διάθεση του έρευνες που έδειχναν ότι το Instagram είναι ιδιαίτερα «τοξικό» για ένα μεγάλο ποσοστό των νεαρής ηλικίας χρηστών και ειδικά για τα κορίτσια.

    -Η μήνυση εναντίον της διοίκησης

    Κάποιοι μέτοχοι του Facebook έχουν υποβάλει μήνυση εναντίον της διοίκησης, καθώς η εταιρεία δέχτηκε ένα σκληρό συμβιβασμό από τις αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο με την διαρροή προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατ. χρηστών. Το Facebook συμφώνησε τελικά σε ένα πρόστιμο ύψος 5 δις δολαρίων.

    -Προπαγάνδα

    Σε ρεπορτάζ των New York Times αναφέρεται ότι το μέσο έχει ξεκινήσει μια καμπάνια προώθησης σε λογαριασμούς χρηστών θεμάτων με θετικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    TikToker ανατρέπει τα δεδομένα στις εκλογές του Καναδά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles