16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Φάκελος Foxconn: Απεργία σταματάει την παραγωγή του iPhone 5

    UPDATE: H Foxconn με επίσημη δήλωση αρνείται τις πληροφορίες περί απεργίας, αναφέροντας ότι σήμερα Σάββατο η παραγωγή συνεχίζεται κανονικά στο εργοστάσιο της στο Zhengzou.

    Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία χθες σε εργοστάσιο της Foxconn στην Κεντρική Κίνα, όπου κατασκευάζεται το iPhone 5, σταματώντας την παραγωγή, σύμφωνα με αναφορές μιας ομάδας συνηγόρων για τα δικαιώματα της εργασίας στη χώρα.


    Η απεργία έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την αμερικανική εταιρεία, μερικές εβδομάδες μετά τη διάθεση του iPhone 5 στην παγκόσμια αγορά κι ενώ η Apple κάνει προσπάθειες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της νέας συσκευής.

    Σύμφωνα με τις αναφορές, στην απεργία συμμετείχαν 3.000 με 4.000 εργάτες στο συγκρότημα Zhengzou που βρίσκεται στην κεντρική Κίνα. Ο λόγος της απεργίας φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι είναι εξοργισμένοι από τους υπερ-απαιτητικούς ελέγχους ποιότητας, καθώς και το ότι τους ζητείται να εργαστούν κάποιες μέρες αργίας.

    Όπως αναφέρει το Reuters, προς το παρόν η απεργία δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλα μέσα, ούτε έχει γίνει γνωστό αν συνεχίζεται. Από την Apple δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, ενώ από την πλευρά της Foxconn σημειώνουν, προς το παρόν, ότι συλλέγουν στοιχεία και θα προβούν σε δήλωση όταν είναι έτοιμοι.

    Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργούνται εντάσεις στη γραμμή παραγωγής της κινεζικής εταιρείας. Πριν λίγες ημέρες, εργάτες εξεγέρθηκαν στην πόλη Taiyuan, προκαλώντας ταραχές και σταματώντας την παραγωγή για περίπου ένα 24ωρο.

    Πηγή: Reuters

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles