22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Φαβορί για κατάκτηση του Mundial η Βραζιλία και από το Bloomberg Sports

    Μετά τη σχετική μελέτη της Goldman Sachs για την πορεία των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμα μία μελέτη, αυτή του Bloomberg Sports, εμφανίζει ως απόλυτο φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου τη διοργανώτρια του Mundial, Βραζιλία με 19,9%, κι ακολουθούν η Αργεντινή και η Γερμανία με 12,2%.

    fifa_world_cup_2014_wallpaper1

    Οι προβλέψεις βασίζονται σε κριτήρια όπως οι ικανότητες των παικτών στο σκοράρισμα και στην άμυνα, τα αποτελέσματα που έχουν φέρει μέχρι σήμερα οι ομάδες, οι τραυματισμοί, η επιλογή ενδεκάδας και οι προπονητές.

    Με βάση την ανάλυση του Bloomberg Sports, λοιπόν, η τρίτη στην κατάταξη της FIFA, Βραζιλία, έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα kai πιθανότητα 97,8% να περάσει στο δεύτερο γύρο. Μαζί με την Βραζιλία, στον όμιλο Α είναι το Μεξικό που έχει πιθανότητα 47% να περάσει στον δεύτερο γύρο, η Κροατία (37,5%) και το Καμερούν (17,7%).

    Η Ισπανία, η πρώτη ομάδα με βάση την κατάταξη της FIFA, είναι το τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά την Βραζιλία, την Αργεντινή και την Γερμανία, με πιθανότητα 9,1%. Η κάτοχος του τροπαίου έχει 79,9% πιθανότητα να περάσει τον όμιλο Β. Ακολουθεί η Ολλανδία με 67,3%, η Χιλή με 42,6% και η Αυστραλία με 10,2%.

    Ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, είναι σύμφωνα με το Bloomberg Sports ο πιο ανταγωνιστικός, με κάθε ομάδα να έχει πάνω από 33,3% πιθανότητα να προχωρήσει. Η Κολομβία, ακόμα και χωρίς τον τραυματία Ρανταμέλ Φαλκάο, έχει τον πρώτο λόγο με 74,7% πιθανότητα και ακολουθεί η Ελλάδα με 54%, η Ιαπωνία με 37,9% και η Ακτή Ελεφαντοστού με 33,4%.

    Οι ΗΠΑ έχουν μόλις 26,1% πιθανότητα να περάσουν από τον όμιλο Ζ, με την Γερμανία να συγκεντρώνει 85%, την Πορτογαλία 66,3% και την Γκάνα 22,7%.

    Με βάση ένα ειδικό μοντέλο που προσομοιώνει κάθε αγώνα του παγκόσμιου κυπέλλου πάνω από 100.000 φορές, προβλέφθηκε ότι και στους τρεις αγώνες μεταξύ της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Ουρουγουάης το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ισοπαλία. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες που θα τα πάνε καλύτερα απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Ιταλία έχει 63,4% πιθανότητα να περάσει από τον τέταρτο όμιλο, με την Ουρουγουάη να ακολουθεί με πιθανότητα 63,3% και την Αγγλία με 62,4%. Η Κόστα Ρίκα έχει πιθανότητα 10,9% να περάσει.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles