21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Φήμη: Ανησυχία σε Microsoft και Sony για τις εξελίξεις στο “μέτωπο” της Activision Blizzard

    Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Activision Blizzard, με αφορμή τις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων που εμπλέκουν και τον επικεφαλής της εταιρείας Bobby Kotick.
    Είναι λογικό οι μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται με τη Activision Blizzard να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο και φυσικά να μην είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένες με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.

    Τι ανέφερε ο Phil Spencer στους εργαζομένους

    Σύμφωνα με το Bloomberg, από το “μέτωπο” της Microsoft το αφεντικό του Xbox Phil Spencer ανέφερε στο προσωπικό ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα τρομερά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι φήμες θέλουν τη Microsoft να μπαίνει στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Activision Blizzard. Την ίδια στιγμή το αφεντικό της Sony PlayStation Jim Ryan εξέφρασε κι αυτός στους υπαλλήλους «βαθιά ανησυχία».

    Βέβαια αυτές οι “κεκλεισμένων των θυρών” δηλώσεις από τη Sony και τη Microsoft δεν έχουν τη βαρύτητα μιας επίσημης ανακοίνωσης. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρο αν σκοπεύουν να προβούν σε κάποια ενέργεια. Η Activision Blizzard άλλωστε είναι ένας από τους κορυφαίους εκδότες στη βιομηχανία των video games και οι εταιρείες που κατασκευάζουν κονσόλες βασίζονται σε αυτή. Σημειώνεται ότι πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν υπογράψει προκειμένου να απομακρυνθεί ο CEO Bobby Kotick. Ωστόσο, σημαντικά στελέχη προς το παρόν νιώθουν ότι πρέπει να διατηρήσει τη θέση του.

    Διαβάστε επίσης: Να παραιτηθεί ο Kotick ζητούν εργαζόμενοι της Activision Blizzard! Πληθαίνουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles