18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Mac με οθόνη αφής ετοιμάζει για το 2025 η Apple

    Μια νέα φήμη κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες για την Apple, η οποία μέσα στο 2025 φέρεται να λανσάρει ένα MacBook Pro με οθόνη αφής. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα της εταιρείας εργάζεται ήδη πάνω στο project και το πρώτο σχέδιο περιλαμβάνει trackpad, πληκτρολόγιο και touchscreen. Η κίνηση αυτή, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη «στροφή» για την Apple, η οποία αρνείται πεισματικά για χρόνια, για λόγους εργονομίας, να επενδύσει σε laptops με οθόνη αφής, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που πλέον θεωρείται δεδομένο.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των Mac εκτοξεύτηκαν όταν η Apple αποφάσισε να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές Intel στους περισσότερους υπολογιστές της με τα δικά της τσιπ Apple Silicon. Οι αλλαγές βελτίωσαν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μείωσαν την υπερθέρμανση. Η εταιρεία από τα Mac είχε έσοδα 40,1 δις. δολάρια το 2022, δηλαδή αύξηση της τάξεως του 14% σε σχέση με το 2021.
    Ένα Mac με touchscreen θα απαιτούσε, βέβαια, αρκετές αλλαγές στο software για να δέχεται τα finger taps. Για περισσότερο από μια δεκαετία, η εταιρεία υποστήριζε ότι οι οθόνες αφής δεν λειτουργούν καλά σε φορητούς υπολογιστές και ότι το iPad είναι καλύτερη επιλογή εάν κάποιος θέλει να εργάζεται με την αφή.

    Διαβάστε επίσης: Samsung: 1η Φεβρουαρίου το Galaxy Unpacked event 2023 [Update] (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles