24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hackers ξεγελούν το fingerprint scanner του Samsung Galaxy S5!

    Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι, αναμφίβολα, από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στη νέα ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S5, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε όλο τον κόσμο αλλά και στην ελληνική αγορά. Πριν καλά-καλά, όμως, οι πρώτοι κάτοχοι της συσκευής προλάβουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές της έρχονται και τα πρώτα… προβλήματα.

    galaxy-s5-fingerprint-scanner

    Όπως σημειώνει το γερμανικό blog, H Security, που διαπραγματεύεται ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, η SRLabs δημοσιεύει ένα video, το οποίο αποδεικνύει με ποιον τρόπο ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής μπορεί εύκολα να “ξεγελαστεί” με τη βοήθεια μίας απλής…. εκτύπωσης. Σε μερικά λεπτά, η ομάδα μπόρεσε να “συνθέσει” ένα εικονικό δάκτυλο χρησιμοποιώντας βέβαια αρχικά ένα πραγματικό, ώστε με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή.

    Θυμάστε ίσως ότι παλαιότερα με τον ίδιο τρόπο είχε “ξεγελαστεί” και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5s, όπως σημειώνει ωστόσο η SRLabs, στην περίπτωση του Samsung Galaxy S5, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ακόμη περισσότερο επικίνδυνο.

    Κι αυτό γιατί στο σύστημα Touch ID της Apple, οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να εισάγουν ένα password πριν τη χρήση ενός δακτυλικού αποτυπώματος ως μεθόδου ελέγχου ταυτότητας, ένα password το οποίο τους ζητείται στη συνέχεια κάθε φορά που η συσκευή επανεκκινείται. Αυτό μπορεί να ακούγεται ενοχλητικό, αποτελεί ωστόσο μία “extra” ασφάλεια…

    Στην περίπτωση του Samsung Galaxy S5, δεν απαιτείται κάποιο password για την πρόσβαση στη συσκευή, έτσι μετά από μία επανεκκίνηση αρκεί ένα απλό swipe του δακτύλου σας για να ανοίξει το τηλέφωνο.

    Αν, δε, συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι ο fingerprint scanner του Samsung Galaxy S5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για πληρωμές στο Paypal, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα και ανησυχητικά, όταν βλέπουμε video σαν αυτό που ακολουθεί…

    Πριν το δείτε ωστόσο, να σημειώσουμε πως, με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τοποθετήθηκαν από το Paypal, σημειώνοντας ότι (α) δεν αποθηκεύουν ούτε έχουν πρόσβαση στο προσωπικό σας αποτύπωμα κατά τη διάρκεια μίας πληρωμής παρά μόνο το αντιστοιχούν με ένα κρυπτογραφικό κλειδί το οποίο χρησιμεύει ως υποκατάστατο του κωδικού πρόσβασης και το οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας και (β) από το site χρησιμοποιούν εξελιγμένα εργαλεία για να προλάβουν απάτες, ωστόσο και στη σπάνια περίπτωση που κάτι τέτοιο σας συμβεί καλύπτεστε από την πολιτική προστασίας της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles