16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Firefox 38. Κυκλοφόρησε με αλλαγές στην αναπαραγωγή DRM-protected περιεχομένου

    Η τελευταία έκδοση του Firefox για mobile και desktop είναι πλέον διαθέσιμη από την Mozilla. Ο Firefox 38 κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες και εκείνο που συζητούν οι περισσότεροι, όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά του, είναι οι αλλαγές στον τομέα της υποστήριξης αναπαραγωγής DRM-protected περιεχομένου από sites όπως π.χ. το Netflix.

    firefox 38

    Η εταιρεία σημειώνει πως ο Firefox στην desktop έκδοσή του πλέον ενσωματώνει την τεχνολογία Adobe Content Decryption Module (CDM) ώστε να επιτρέπει σε προστατευμένο περιεχόμενο να αναπαράγεται εφόσον έχει τοποθετηθεί σε HTML 5 Video Tag.

    FX3

    Αυτό φυσικά έχει προβληματίσει κάποιους χρήστες, που δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την εισαγωγή μίας proprietary DRM τεχνολογίας σε έναν open source browser, με την Mozilla, ωστόσο, να σημειώνει ότι προσφέρει τον Firefox 38 και χωρίς CDM υποστήριξη για όσους δεν επιθυμούν την εγκατάσταση της τεχνολογίας της Adobe στον browser τους.

    Σε άλλα νέα χαρακτηριστικά, ο Firefox 38 ενσωματώνει υποστήριξη για Ruby HTML markup για βοήθεια προφοράς λέξεων σε ιαπωνικά και κινέζικα καθώς και tweaks που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή ενός προγραμματιστή. Πρόκειται για μία δυνατότητα που είναι διαθέσιμη και στη mobile έκδοση του browser, μαζί με μία νέα “Welcome Screen”, Reader View controls, καθώς και ένα νέο Synced Tabs panel layout σε tablets.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles