13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Φοιτήτρια γλίτωσε πρόστιμο για παράνομο parking χρησιμοποιώντας το ChatGPT

    Το ChatGPT μπορεί να απλοποιήσει πάσης φύσεως εργασίες, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους χρήστες όταν τη χρειάζονται. Όπως όλα δείχνουν όμως, το πολυσυζητημένο chat bot της OpenAI μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να γλιτώσουν ακόμη και το πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα!

    Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της 22χρονης Αμερικανίδας φοιτήτριας Millie Houlton, η οποία κατάφερε να σβήσει την κλήση που έλαβε από τις Αρχές της Νέας Υόρκης όταν πάρκαρε παράνομα. Αυτό που έκανε ήταν να ζητήσει από την τεχνητή νοημοσύνη να γράψει μια επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το πρόστιμο που της έκοψαν ήταν άδικο.

    Η ίδια, η οποία δεν είχε ιδιαίτερο χρόνο να ασχοληθεί με την υπόθεση, είπε στο Chat GPT “παρακαλώ βοήθησέ με να γράψω μια επιστολή στο συμβούλιο, μου έκοψαν κλήση”. Η Millie, η οποία φοιτά στο Πανεπιστήμιο York St John, υπογράμμισε ότι το πρόστιμο της επιβλήθηκε λανθασμένα, αφού η ίδια έχει άδεια να παρκάρει στο συγκεκριμένο δρόμο, σύμφωνα με το BBC. Η νεαρή κοπέλα προσπαθούσε να εκφράσει τη θέση της για το περιστατικό στην επιστολή, αλλά δυσκολευόταν. Τότε σκέφτηκε να δει αν το ChatGPT μπορεί να το κάνει για εκείνη.

    «Έβαλα όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε συνέβη, γιατί ήταν λάθος και το δελτίο για το πρόστιμο και το GPT έδωσε τέλεια διαμορφωμένη εξατομικευμένη απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά», τονίζει η Millie που έχει επίσης χρησιμοποιήσει το software για κοινωνικές δραστηριότητες. Η απάντηση που παρήγαγε το ChatGPT φαίνεται πως ήταν αρκετά πειστική, αφού το δημοτικό συμβούλιο απέσυρε το πρόστιμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Και όμως συμβαίνει! 40.000 δολάρια για τσίχλα με το… σάλιο του Robert Downey Jr. (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles