15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται το «δωρεάν Wi-Fi»… αλλά όχι παντού και, υπό όρους

    Για όλους εσάς που ονειρευόσασταν ότι θα πηγαίνατε σε δημόσιους χώρους και θα κατεβάζατε torrents ελέω του δωρεάν Wi-Fi που ανακοίνωσε ο κύριος Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο, σας έχουμε άσχημα νέα. Σε διευκρινήσεις που έδωσε για το θέμα ο Yπουργός Mεταφορών κ. Χρυσοχοϊδης και ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, αποκάλυψαν τις φάσεις της υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και τους περιορισμούς στην πρόσβαση.

    BYTEMVaIgAAAkux

    Σύμφωνα λοιπόν με τις διευκρινήσεις, θα τοποθετηθούν ανά την επικράτεια 15000 hot spots, σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση κάποιους μεγάλους δήμους, όπως τον Δήμο Αθηναίων που αναμένεται να υλοποιήσουν δικό τους πρόγραμμα. Τα hot spots αυτά (σε πρώτη φάση 4000) θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους, λιμάνια και μαρίνες, ενώ περίπου 1200 έως 1500 λεωφορεία και τρόλεϊ θα εξοπλιστούν επίσης. Στην δεύτερη και τρίτη φάση του έργου που τίθεται σε διαγωνισμό με σκοπό την πλήρη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2014, θα τοποθετηθούν hot spots σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και χώρους ειδικών τεχνολογικών απαιτήσεων όπως αναφέρθηκε.

    Το ενδιαφέρον όμως είναι να συζητήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δωρεάν Wi-Fi που ανακοινώθηκε πιο «συγκεκριμένα». Σας ενημερώνουμε με τα λύπης μας πως η εμβέλεια των δικτύων θα είναι τα 20 μέτρα για τα hot spots που θα τοποθετηθούν σε κλειστούς χώρους, και τα 100 μέτρα για τα αντίστοιχα σε ανοιχτούς. Η ταχύτητα της σύνδεσης θα φτάνει το 1,5Mbps (ονομαστική ταχύτητα υποθέτουμε) ενώ η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για το κοινό για 30 λεπτά, με δυνατότητα περιήγησης σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως πληροφορίες της περιοχής και υπηρεσίες των δήμων που φιλοξενούν τον εξοπλισμό.

    Όχι κυρίες και κύριοι, δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε live streaming συναυλίες στο Coachella όσο βρίσκεστε συνδεμένοι στο δωρεάν Wi-Fi, ούτε να κατεβάζετε torrents, ούτε να βλέπετε ανάρμοστα βιντεάκια από τις γνωστές ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Άλλωστε, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης 40-50 χρηστών από κάθε hotspot, με τα 1Mbps, είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας και το tablet σας.

    Αυτά με τις λεπτομέρειες του δωρεάν Wi-Fi που υλοποιείται #me_entoli_samara και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία των 302 δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στα οποία θα τοποθετηθούν τα hot spots για να σας ενημερώσουμε, ώστε να πιάσετε «θέση».

    Αν θέλετε να θυμηθείτε την άποψή μας για το εγχείρημα, όταν υπάρχουν τόσα άλυτα ζητήματα, μπορείτε να την θυμηθείτε εδώ και να διαφωνήσετε ελεύθερα.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles