18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus. Η εταιρεία πρώην στελέχους της Oppo που θέλει να φτιάξει το “επόμενο κορυφαίο smartphone”

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Oppo, Pete Lau, παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα, με πολλούς να αναρωτιούνται για την κίνησή του αυτή. Ήταν η εποχή που η κινεζική εταιρεία είχε κυκλοφορήσει μία από τις πιο δυναμικές προτάσεις της, το Oppo N1, ενώ, παράλληλα, ανακοίνωνε τη συνεργασία της με τη Cyanogen για την ενσωμάτωση της “διάσημης” custom ROM, CyanogenMod, στο smartphone της εταιρείας. Κι όμως ο Lau φαίνεται ότι στόχευε ακόμη πιο ψηλά. Σε επικοινωνία του με το “The Verge”, τώρα αποκαλύπτει τα σχέδιά του να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία, με την ονομασία OnePlus, με στόχο να φτιάξει το ιδανικό smartphone που θα συνδυάζει high-end hardware με κορυφαίο σχεδιασμό.

    OnePlus

    “Θα δημιουργήσουμε πιο όμορφα και καλύτερης ποιότητας προϊόντα” σημειώνει ο Lau. “Δε θα είμαστε διαφορετικοί, απλά για να είμαστε. Κάθε τι που γίνεται πρέπει να βελτιώνει την πραγματική εμπειρία του χρήστη στην καθημερινή επαφή του με τη συσκευή.”

    Η αλήθεια είναι πως, τα τελευταία χρόνια, πέρα από τους μεγάλους κατασκευαστές, μικροί παίκτες έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν στην αγορά, όπως η Jolla με το Sailfish OS smartphone της ή η Yotaphone με το διπλής οθόνης καινοτόμο προϊόν της.

    Θα γίνει η OnePlus ο επόμενος μεγάλος παίκτης της αγοράς;

    Η OnePlus (oneplus.net) φιλοδοξεί να αποτελέσει τη νέα εταιρεία που θα συζητούν όλοι, δημιουργώντας συσκευές με ελκυστική τιμή, προσεκτικά επιλεγμένα ωστόσο χαρακτηριστικά. Για την περικοπή του κόστους, όπως αναφέρει ο Lau, η διάθεση των προϊόντων της εταιρείας θα γίνεται online (κάτι για το οποίο το δρόμο άνοιξε η Google με τη σειρά Nexus), ενώ η πρώτη συσκευή της αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

    Το πώς θα είναι το πρώτο smartphone της OnePlus παραμένει ένα “μυστήριο”, ωστόσο, λόγω της σχέσης του Lau και του Steve Kondik της Cyanogen, πιθανότατα θα ενσωματώνει την custom ROM της εταιρείας. Για να δούμε, λοιπόν, τι καινούριο ετοιμάζεται στο κόσμο της κινητής…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles