15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GEAK Watch. Ένα Android smartwatch που αξίζει αυτόν το χαρακτηρισμό

    Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι αναφορές για τα smartwatches που ετοιμάζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές. Ελάχιστες είναι, όμως, οι σχετικές υλοποιήσεις που έχουμε δει προς το παρόν, ανάμεσα στις οποίες προβληματιζόμαστε για το ποιες αξίζουν πραγματικά τον τίτλο του “έξυπνου” ρολογιού.

    geak-watch-android

    Ένα υποσχόμενο gadget που, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, αξίζει πιθανότατα αυτόν το χαρακτηρισμό, είναι το GEAK watch, μία κινέζικη πρόταση από μία εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη.

    Ενσωματώνοντας μία σειρά από αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως ένα 802.11b/g/n Wi-Fi module, το οποίο επιτρέπει στο σύστημα που ενσωματώνει Android 4.1 να κατεβάζει εφαρμογές ή να λαμβάνει updates over the air, ενώ παράλληλα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασύρματο δίκτυο για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων με χρήστες που βρίσκονται κοντά σας. Υποστηρίζει ακόμη Bluetooth 4.0 και NFC για pairing με συμβατές προτάσεις, GPS ενώ διαθέτει FM Radio ακόμη και υποδοχή για ακουστικά.

    Όσον αφορά τώρα το κομμάτι των αισθητήρων, το GEAK Watch μπορεί να παρακολουθεί χαρακτηριστικά του ύπνου του χρήστη του, το σφυγμό ή την αρτηριακή του πίεση, τη θερμοκρασία του σώματος, τη διάθεση ακόμη και τα βήματά του.

    Κι όλα αυτά σε ένα σώμα πάχους μόλις 8 χιλιοστών και με ενσωμάτωση ενός επεξεργαστή Ingenic JZ4774 1GHz βασισμένου στην αρχιτεκτονική MIPS. Στα υπόλοιπα specs του περιλαμβάνονται 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικός χώρος και μία μπαταρία 500mAh – η οποία φαντάζει αρκετά μικρή πάντως, οπότε περιμένουμε να δούμε στην πράξη πόσο ικανοποιητική θα είναι η αυτονομία του. Επιπλέον, διαθέτει οθόνη 1,55 ιντσών με ανάλυση 240×240 pixels multi-touch, ενώ είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο IPX3 για την αντοχή του στο νερό.

    Το “έξυπνο” αυτό ρολόι θα κοστίζει περί τα 1999 γουάν (δηλαδή 250 ευρώ) και θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην Κίνα από τις 3 Ιουλίου. Για να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που “καλλιεργούν” τα specs του;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles