22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο Alec Baldwin

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, πριν από περίπου 1 χρόνο, το οποίο για πάντα θα… στοιχειώνει το γνωστό ηθοποιό Alec Baldwin. Η άτυχη κινηματογραφίστρια Halyna Hutchins έχασε τη ζωή της από σφαίρα, η οποία εξοστρακίστηκε από το όπλο που κρατούσε ο Baldwin στο πλαίσιο των γυρισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης του Rust, Joel Souza, από σφαίρα στον ώμο. Η εν λόγω υπόθεση ακόμη παραμένει ανοιχτή, πλέον όμως ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες από την εισαγγελέα της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού.

    Όπως έγινε γνωστό, ο Alec Baldwin και η επικεφαλής του οπλοστασίου Hannah Gutierrez-Reed κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, και στην περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Παράλληλα, ο βοηθός σκηνοθέτη David Dave Halls δήλωσε ένοχος για εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

    Η ειδική εισαγγελέας ανέφερε σχετικά: “Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Halyna Hutchins θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό. Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας ‘Rust’. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια”.

    Οι κατηγορίες δεν έχουν προς το παρόν κατατεθεί επίσημα, όμως, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα. Σημειώνεται ότι ο Alec Baldwin δηλώνει αθώος και έχει καταθέσει μήνυση σε μέλη της παραγωγής που θεωρεί υπεύθυνα.

    Διαβάστε επίσης: Μπαράζ απολύσεων και στη Microsoft – Άνεργοι 10.000 εργαζόμενοι (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles