16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί το iPad δεν έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή «Αριθμομηχανή;»

    Δεν ξέρω αν γνωρίζετε όλοι την απάντηση (υποθέτω πως όχι), έτσι με χαρά θα σας λύσω την απορία που εδώ και χρόνια ίσως να έχει «φάει» το κεφάλι σας, αναρωτώμενοι: γιατί δεν υπάρχει προεγκατεστημένη εφαρμογή «Αριθμομηχανή» στα iPad της Apple; 

    ipad-calculator-main

    Μία περίεργη ιστορία (ίσως και urban legend για πολλούς) κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό σε social media ιστοσελίδες και forums, με έναν πρώην υπάλληλο της Apple να αποφασίζει – επιτέλους- να μας δώσει απάντηση στο ερώτημα πιο πάνω και να «δίνει» ως υπεύθυνο αυτής της επιλογής – ποιον άλλον;- το Steve Jobs και την τελειομανία που τον καταδίωκε πάντα!

    Σύμφωνα με σχόλιό του στο Reddit:

    Βασικά πρόκειται για αστεία ιστορία, γιατί την περίοδο που το iPad ήταν ένα απλό πρωτότυπο, έκαναν port την «Αριθμομηχανή» του iPhone στο tablet αλλά λόγω μεγέθους οθόνης, έδειχνε παραμορφωμένο και όχι τόσο ελκυστικό όσο θα ήθελε κανείς. Το app έμεινε στο πρωτότυπο της Apple μέχρι την έναρξη της κατασκευής των τελικών iPads και όλοι πιστεύαμε οτι θα παρέμενε μέσα και στην τελική έκδοση. 

    Με την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του πρώτου iPad να πλησιάζει επικίνδυνα όμως, ο Scott Forstall (Αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα του iOS) ερωτήθηκε για το πως θα ήταν το UI της εφαρμογής «Αριθμομηχανή» για το iPad και επειδή κανένας δεν είχε κάτι έτοιμο, επέλεξε να το αφήσει ως είχε! Ευτυχώς (ή δυστυχώς για κάποιους) ο Steve Jobs που είχε και τον τελικό λόγο στο θέμα, αηδίασε με αυτό που είδε, το απέσυρε άμεσα και έδωσε εντολή το iPad να βγει στην αγορά χωρίς την συγκεκριμένη εφαρμογή, επιλογή που διατηρείται έως και 6 χρόνια μετά -όπως γνωρίζετε- από την Apple.

    iPad-2

    Ειδικά τώρα πλέον που στο App Store διατίθενται πάνω από 6.000 διαφορετικές εφαρμογές «Αριθμομηχανής» για το iPad ;)

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles