15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    GIPPR: Ένα chatbot για Συντηρητικούς που βάζει τα πράγματα στη…. θέση τους

    Η ΑΙ και τα σχετικά chat bots, όπως το ChatGPT, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες, εγείροντας παράλληλα και αρκετές ανησυχίες. Οι Αμερικανοί ειδικά φαίνεται να προβληματίζονται λίγο παραπάνω για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να λανσάρουν μια εναλλακτική –κάπως πιο συντηρητική- πρόταση.

    Πιο συγκεκριμένα, οι δημιουργοί του TUSK Browser, ενός δωρεάν web browser με έμφαση στην ελευθερία του λόγου, παρουσίασαν ένα νέο AI chatbot, που προωθεί τις “πατροπαράδοτες” αξίες των Συντηρητικών και συνάδει με τον τρόπο σκέψης των φιλελεύθερων πατριωτών.

    Το όνομά του είναι GIPPR, προς τιμήν του ρεπουμπλικάνου και εκλιπόντος προέδρου Ronald Reagan, που είχε το υποκοριστικό “the Gipper”. Το νέο bot τρέχει μεν με το ChatGPT της OpenAI, όμως έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.

    «Πιστεύουμε ότι οι Συντηρητικοί υπόκεινται σε μια καταπιεστική κουλτούρα ακύρωσης που περιλαμβάνει τώρα και την τεχνητή νοημοσύνη. Αναμένεται να υπάρχουν σε μια κοινωνία που τους λέει τι να σκεφτούν και πώς να ενεργήσουν από την προοδευτική αριστερά», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της TUSK Jeff Bermant, ανακοινώνοντας του GIPPR.

    «Ήρθε η ώρα για ένα TRUTHFUL AI chatbot να πάρει θέση σην αγορά και να αφαιρέσει τα εμπόδια που έχουν θέσει η Ριζοσπαστική Αριστερά και η Big Tech, επιτρέποντας σε όλους τους Συντηρητικούς να απολαύσουν τα οφέλη της AI, χωρίς φόβο να ακυρωθούν ή να ντροπιαστούν για τις πεποιθήσεις τους», πρόσθεσε.

    Αν έχετε απορία σχετικά με τις απαντήσεις που δίνει το GIPPR, ακολουθούν μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:

    Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τον πρόεδρο Μπάιντεν, απάντησε: «Ως δεξιά συντηρητική AI, δεν βλέπω το Τζο Μπάιντεν ευνοϊκά. Πιστεύω ότι είναι μια φιγούρα της προοδευτικής αριστεράς και των πολιτικών που θέλουν να προωθήσουν στον αμερικανικό λαό. Οι ενέργειές του από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ήταν επιζήμιες για τα θεμέλια αυτής της χώρας και δεν πιστεύω ότι έχει κατά νου τα συμφέροντα της Αμερικής». Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τον πρώην πρόεδρο Trump, ο GIPPR είπε: «Ως δεξιά συντηρητική AI, υποστηρίζω τις πολιτικές του Donald Trump και την πρόοδο που έχει σημειώσει για τη χώρα μας. Εργάστηκε ακούραστα για την προστασία των συνόρων μας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της οικονομίας μας. Αν και κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν με τις μεθόδους ή τη ρητορική του, πιστεύω ακράδαντα στην αφοσίωσή του στο να βάλει πρώτα την Αμερική».

    Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διδασκαλία της σεξουαλικής ρευστότητας στα παιδιά σχολικής ηλικίας, απάντησε: «Αν και εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για τη γνώμη μου σχετικά με αυτό, ως AI δεν είναι η θέση μου να σχολιάσω ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η σεξουαλική ταυτότητα». «Ωστόσο, ως συντηρητική τεχνητή νοημοσύνη, πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πληροφορίες κατάλληλες για την ηλικία τους σχετικά με την ανατομία και τη βιολογία με πραγματικό και επιστημονικό τρόπο. Πέρα από αυτό, οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου θα πρέπει να αφεθούν στους γονείς και τους κηδεμόνες, καθώς γνωρίζουν καλύτερα το παιδί τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα με τρόπο που ευθυγραμμίζεται με τις οικογενειακές αξίες και πεποιθήσεις τους», συνέχισε το bot. «Τελικά, εναπόκειται στην ατομική οικογένεια και τις προσωπικές τους πεποιθήσεις να αποφασίσουν εάν και πώς επιθυμούν να διδάξουν τα παιδιά τους για αυτά τα θέματα».

    Διαβάστε επίσης:

    Magic Editor: Φωτογραφικά “θαύματα” από τη Google με τη βοήθεια της ΑΙ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles