15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Google Assistant. Ο νέος αναβαθμισμένος έξυπνος βοηθός της Google

    Μία ακόμη από τις ανακοινώσεις του Google I/O 2016 αφορούσε το Google Assistant, έναν ψηφιακό βοηθό της εταιρείας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που αποτελεί τη λογική εξέλιξη του Google Now που έχουμε στις Android συσκευές μας.

    google assistant

    Μπορεί το Google Assistant να μην χρησιμοποιεί κάποιο “πιασάρικο όνομα” όπως τα Cortana, Siri ή Alexa των ανταγωνιστών της, ωστόσο πρόκειται για μία ιδιαίτερα εξελιγμένη λύση με πολλές δυνατότητες. Ξεκινώντας από το απλό και αγαπημένο “OK Google” μπορείτε να αρχίσετε να θέτετε ερωτήματα στη συσκευή σας, αλλά και να προχωρήσετε σε πιο περίπλοκες ενέργειες όπως π.χ. να κλείσετε εισιτήρια για μία ταινία κ.ο.κ. Το “κλειδί” με το Google Assistant, σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζαμε με το Google Now, είναι ότι ξεκινάει μία αμφίδρομη συνομιλία μεταξύ του smartphone  και του εαυτού σας ώστε να καταλάβει τι ψάχνετε.

    Όπως μάλιστα ανέφερε ο CEO της Google, Sundar Pichai, “πιστεύουμε ότι είναι σαν να χτίζουμε σε κάθε χρήστη το δικό του Google” Προσέθεσε μάλιστα ότι το 20% των mobile αναζητήσεων της Google σήμερα είναι φωνητικές, σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο πως ήδη οι χρήστες έχουν μπει σε μία λογική… συζήτησης με το κινητό τους.

    Ο Pichai στη σχετική επίδειξή του παρουσίασε την αναζήτηση μίας ταινίας για την Παρασκευή το βράδυ, με το Google Assistant να αποκρίνεται παρουσιάζοντας τα φιλμ και τους κινηματογράφους που τα προβάλλουν. Όταν όμως συνέχισε με το σχόλιο ότι θα φέρει μαζί και τα παιδιά, οι απαντήσεις περιορίστηκαν σε αυτές που αφορούν ππιο οικογενειακές επιλογές. Στη συνέχεια το Assistant ρώτησε αν χρειάζεται τέσσερα εισιτήρια και κατόπιν προχώρησε σε αγορά, με την επιβεβαίωση φυσικά του χρήστη.

    Το Google Assistant θα υπάρχει παντού στις mobile συσκευές σας, το desktop αλλά και στο Google Home το νέο έξυπνο speaker που επίσης γνωρίσαμε χθες από την αμερικανική εταιρεία.

    Θα αποτελεί επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της νέας Allo chat app της εταιρείας όπου θα μπορείτε να στέλνετε ερωτήματα μέσω κειμένου.

    Δείτε περισσότερα για το νέο έξυπνο βοηθό της Google στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles