19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google Chromecast. Το “απρόσμενο” gadgetάκι των 35 δολαρίων που στριμάρει video και μουσική στην TV σου

    Στο χθεσινό event της Google γνωρίζαμε ότι θα δούμε το Android 4.3. Και το είδαμε. Γνωρίζαμε, επίσης, ότι θα δούμε το νέο Nexus 7. Και το είδαμε κι αυτό. Εκείνο που δε γνωρίζαμε, ωστόσο, ήταν ότι θα παρουσιαστεί και κάτι ακόμη. Και κάπως έτσι, απρόσμενα, “γεννήθηκε” το Google Chromecast…

    chromecast

    Ένα λιλιπούτειο dongle που συνδέεται στην HDMI θύρα της τηλεόρασής σας και της επιτρέπει να στριμάρει web video (και όχι μόνο) από το smartphone, την ταμπλέτα ή και το PC σας. Μπορεί να στριμάρει τα πάντα, TV shows, ταινίες, μουσική -αλλά και ο,τιδήποτε δείχνει ο Chrome browser- στην τηλεόρασή σας. Το μόνο που απαιτεί, πέρα από τη σύνδεση στην TV σας, είναι σύνδεση Wi-Fi.

    Ουσιαστικά, μετατρέπει κάθε τηλεόραση σε smart TV, επιτρέποντάς σας, παράλληλα, να την ελέγχετε μέσα από οποιαδήποτε φορητή (ή και μη) συσκευή επιθυμείτε. To πλεονέκτημα του Chromecast είναι επιπλέον ότι υποστηρίζει μεγάλη ποικιλία από gadgets: iPad, iPhone, Mac, PC αλλά και Android tablets και smartphones. Μπορεί επίσης να μετατρέψει αυτές τις συσκευές και σε… τηλεκοντρόλ για την TV σας.

    Η αναπαραγωγή περιεχομένου αξίζει να σημειώσουμε ότι γίνεται απευθείας μέσα από τα applications που το υποστηρίζουν. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Google, το Chromecast συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με το Netflix, το Youtube, το Google Play και τον Chrome browser. Κάθε εφαρμογή που υποστηρίζει το Chromecast διαθέτει ένα “Cast” πλήκτρο που στέλνει περιεχόμενο απευθείας από τη συσκευή στην τηλεόρασή σας. Ένα τέτοιο “Cast” button θα διαθέτει και ο Chrome, ώστε οι χρήστες να μπορούν να στριμάρουν το περιεχόμενο των καρτελών απευθείας από τον browser στην TV (υποστηρίζεται HTML5 και Flash περιεχόμενο, όχι όμως Silverlight και Quicktime). 

    Επιπλέον, η Google δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους προγραμματιστές να ενσωματώσουν υποστήριξη για το Chromecast στις εφαρμογές τους, με μία από τις πρώτες που εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα να είναι η “The Wall Street Journal” app. Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι μελλοντικές συσκευές από “συνεργάτες” της (όπως τηλεοράσεις ή set-top-boxes) θα μπορούν να έχουν ενσωματωμένο το Chromecast, για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση.

    chromecast3

    Το “έξυπνο” αυτό gadgetάκι διατίθεται ήδη στις ΗΠΑ μέσω του Google Play (ξεπούλησε άμεσα), του Amazon και άλλων συνεργατών της Google, η οποία σκοπεύει να το διαθέσει και σε άλλες χώρες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει αυτό αλλά και την τιμολόγησή του εκτός ΗΠΑ.

    Σε κάθε περίπτωση. το προωθητικό video του έχει “άρωμα” Ελλάδας, καθώς η μουσική υπόκρουσή του είναι από το Ζορμπά. Δείτε το!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles