18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι περιμένουμε από το Google I/O: Android 4.3, Gaming, Messaging και Web Apps

    Google-2013

    Αν λάβουμε σοβαρά τα λεγόμενα του Sundar Pichai, του νέου «αφεντικού» του Android μετά την αποχώρηση του Andy Rubin, στο φετινό Google I/O που ξεκινάει αύριο, δεν θα δούμε πολύ hardware, όπως και πέρυσι. Φυσικά και η Google έχει να τιμήσει μία παράδοση που την θέλει να κάνει μεγάλες ανακοινώσεις κατά το keynote που σημαίνει την έναρξη του συνεδρίου των developers. Και μάλιστα, αυτή τη χρονιά, το keynote θα διαρκέσει 3 ολόκληρες ώρες! Αλλά τι αναμένεται να πει η Google στους developers και τον υπόλοιπο κόσμο; Έχουμε και λέμε, ξεκινώντας από τα σημαντικότερα:

    Android 4.3: To μόνο που έχουμε ως δεδομένο γι αυτό το νέο update του Android είναι ότι θα είναι προς διάθεση και θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο. Θα είναι το Key Lime Pie; Όχι. Θα είναι μία ανανέωση του Jelly Bean που θα υποστηρίζει Bluetooth Low Energy, ένα σύστημα που επιτρέπει την εξοικονόμηση πόρων στη μπαταρία για συσκευές που συνδέονται μέσω Bluetooth με άλλες περιφερειακές συσκευές, όπως ηχεία και έξυπνα ρολόγια (ή γυαλιά). Η νέα έκδοση του Android θα έχει μόνο αυτό; Όχι. Θα διαθέτει καλύτερα γραφικά για το gaming και σίγουρα θα έχει και άλλα χαρακτηριστικά για τα οποία θα μάθουμε αύριο.

    Messaging, ή αλλιώς, λέγε με Babel: μία από τις πιο «δυνατές» φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι η δημιουργία ενός συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων που θα λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες και θα έχει το κωδικό όνομα Babel. Στόχος του είναι να ανταγωνιστεί ανάλογες υπηρεσίες όπως το iMessage και φέρεται ότι θα πραγματοποιεί συγχρονισμό στα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω Android, Chrome, Gtalk for iOS, G+ και Gmail.

    Gaming: υπάρχουν ήδη διαρροές που θέλουν στο Android να δημιουργείται ένα Gaming Center. Μία σουίτα υπηρεσιών δηλαδή που θα περιλαμβάνει τα σκορ των παικτών, chat μέσα στα games, συγχρονισμό στο σύννεφο, κατάταξη παικτών και άλλα.

    Νέοι Google Maps και νέο Gmail: Ξέρουμε ήδη πως κάτι «μαγειρεύεται» στους Google Maps και γνωρίζουμε επίσης πως η Google έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί το Blink, το rendering engine για τις νέες εκδόσεις των browsers. Γνωρίζουμε επίσης πως η Google έχει πάρει μία ολόκληρη ομάδα από την HP και το Enyo, ένα πλαίσιο εφαρμογών που βασίζεται στο HTML5 και αναμένεται να παρουσιάσουν επίσημα την δουλειά που κάνουν ένα χρόνο τώρα.

    Google Glass: θα ξεχάσει κανείς την επική παρουσίαση των Google Glass Explorer Edition κατά τη διάρκεια του περυσινού keynote του Sergei Brin στο Google I/O; Με τίποτα. Θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο;  Δεν το γνωρίζουμε, αν και το τρίωρο keynote μας προϊδεάζει θετικά. Πιστεύουμε πως θα δούμε την πιο καταναλωτική εκδοχή των Google Glass, αυτή που θα φτάσει στα καταστήματα και θα ακούσουμε μία πρώτη, επίσημη προσέγγιση για την τιμή τους. Δεν περιμένουμε από τη Google να μας παρουσιάσει άλλο hardware σε αυτό το συνέδριο. Περιμένουμε, όμως, να μας εκπλήξει με μικρά πραγματάκια όπως το παρακάτω:

    google-motes

    Τι είναι αυτό; Είναι ανιχνευτές βημάτων που βασίζονται στο Arduino και θα χρησιμοποιήσει η Google σε όλο τον χώρο του συνεδρίου (έχει εγκαταστήσει περίπου 4000). Σε οθόνες που θα είναι διάσπαρτες σε όλο τον χώρο του συνεδρίου, θα μπορεί κανείς να δει τη ροή συνέδρων στους διάφορους χώρους, ποιος χώρος είναι πιο ήρεμος για να καθίσει κάποιος και να συγκεντρωθεί ή πια εργαστήρια έχουν τον περισσότερο κόσμο. Τα δεδομένα από αυτούς τους αισθητήρες, αλλά και ο κώδικας που χρησιμοποιείται για να οπτικοποιηθούν τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμος για όλους μετά το συνέδριο.

    Ό,τι απ’ όλα τα παραπάνω κι αν ανακοινωθεί πάντως, θα το διαβάσετε στο digitallife.gr

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles