18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η NSA πλήρωνε Google, Microsoft, Apple (και τους υπόλοιπους) να συμμετέχουν στο PRISM

    Σε δύο διαφορετικά post μας από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε από τον Edward Snowden το σκάνδαλο παρακολούθησης PRISM, αναρωτηθήκαμε ποιος λέει ψέματα. Οι εταιρείες τεχνολογίας; Ή η NSA; Από τα έγγραφα που έθεσε στην διάθεση της Guardian όμως ο Snowden αποκαλύπτεται ότι οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της Google, της Apple, της Yahoo, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το σκάνδαλο PRISM ήταν οικτρά ψεύδη. Η NSA πλήρωνε αρκετά εκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει το κόστος όλων των εταιρειών τεχνολογίας προκειμένου να προσαρμοστούν  με τα τεχνικά πρωτόκολλα που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη πρακολούθηση…

    ku-bigpic

    Το 2011, όπως αποκαλύπτεται, δικαστήριο αποφάσισε πως η αδυναμία της NSA να διαχωρίσει τις παρακολουθούμενες επικοινωνίες σε αυτές Αμερικανών πολιτών και μη Αμερικανών πολιτών, παραβίαζε το Αμερικανικό σύνταγμα. Μέχρι τότε, για τουλάχιστον 3 χρόνια δηλαδή, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν έκανε κανένα διαχωρισμό. Προκειμένου να δημιουργηθεί η τεχνική υποδομή που θα επέτρεπε σε εταιρείες όπως η Google ή η Microsoft ή η Apple, αλλά και πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να διαχωρίζουν τις επικοινωνίες σε «Αμερικανικές» και «μη Αμερικανικές», η NSA έφτιαξε σε συνεργασία κάποια πρωτόκολλα που θα έπρεπε να υλοποιηθούν από τις εταιρείες. Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Guardian, οι εταιρείες που χρησιμοποιούμε για τις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες, λάμβαναν από την NSA μερικά εκατομμύρια δολάρια για να υιοθετήσουν αυτό το πρωτόκολλο.

    Μπορείτε να δείτε άλλη μία φορά τα συγκλονιστικά στοιχεία που διαρρέει κάθε μέρα η Guardian εδώ. Και τα στοιχεία αυτά, αλλά και ότι έχει ακολουθήσει τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, δεν είναι καθόλου καλά, για κανέναν.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles