18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Google ετοιμάζει ένα πολύ ιδιαίτερο και μυστικό Wireless δίκτυο

    Ο Amir Efrati, συντάκτης της Wall Street Journal, αναφέρει σε άρθρο του στη γνωστή εφημερίδα πως η Google δοκιμάζει ένα πειραματικό ασύρματο δίκτυο στις εγκαταστάσεις της στο Mountain View, που θα επιτρέπει σε κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών, να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσα από τις κινητές τους συσκευές. Η εταιρεία κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα για πειραματική άδεια χρήσης συχνοτήτων προκειμένου να κατασκευάσει μία «πειραματική υπηρεσία ραδιοσημάτων» σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων που περικλείει τις εγκαταστάσεις της.

    Ποιο είναι το περίεργο όμως; Η Google για το ασύρματο δίκτυό της, χρησιμοποιεί συχνότητες που δεν συνάδουν με τις συχνότητες εκείνες για τις οποίες είναι κατασκευασμένες οι περισσότερες κινητές συσκευές: τα 2524 έως 2625 MHz. Πράγμα που σημαίνει πως το συγκεκριμένο δίκτυο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε από iPhone, ούτε iPad, ούτε από την πλειονότητα των Android συσκευών. Τι είναι αυτό το δίκτυο λοιπόν;

    Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων είναι τρομερά χρήσιμο για την κάλυψη πυκνοκατοικημένων περιοχών και στο άμεσο μέλλον θα το δούμε να χρησιμοποιείται σε περιοχές όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ιαπωνία που έχουν μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων σε περιορισμένες περιοχές. Στις ίδιες χώρες έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή υποδομών για την χρήση αυτών των συχνοτήτων. Η Google όμως;

    Οι συντάκτες εικάζουν πως είναι το επόμενο βήμα στην παροχή internet της Google, μετά το στήσιμο του δικτύου οπτικών ινών στα γραφεία της και στην πόλη του Kansas, αλλά και το Wi-Fi δίκτυο που έχουν στήσει στην πόλη του Mountain View και τη γειτονιά του Chelsea στη Νέα Υόρκη.

    Μεταξύ μας; Κανείς επισήμως δεν γνωρίζει τι θέλει να κάνει η Google με αυτό το δίκτυο. Ούτε αν μέσω της Motorola ετοιμάζει νέες συσκευές που θα μπορούν να λειτουργούν σε αυτή τη συχνότητα. Ούτε αν πρόκειται για ένα project που θα αλλάξει τον κόσμο. Αλλά κάπως έτσι αντιδράσαμε κι όταν πρωτοδιαβάσαμε για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

    Υ.Γ. O Amir Efrati είναι ο συντάκτης της Wall Street Journal που έχει πρόσβαση στο GoogleX, το μυστικό εργαστήριο της Google. Αυτό και μόνο μας κάνει να θέλουμε να τον παρακολουθούμε ανελλιπώς.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles