15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες αποκαλύψεις. “Πειρατεία” στους Google DNS από ISPs στην Τουρκία!

    Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες όπως το twitter ή κατόπιν το Youtube οδήγησε πολλούς κατοίκους της γειτονικής χώρας σε χρήση των public DNS της Google (ώστε να μπορούν να βλέπουν τουλάχιστον τις σελίδες που είχαν μπλοκαριστεί σε επίπεδο DNS).

    google-dns-turkey

    Τώρα όμως, όπως μεταδίδουν από την ίδια Google σε σχετικό blog post, φαίνεται πως πολλοί Internet providers στη χώρα έχουν “μεταμφιεστεί” σε Google DNS, σε μία προσπάθεια κατασκοπείας και περαιτέρω ελέγχου των χρηστών.

    “Έχουμε λάβει πολλές αξιόπιστες αναφορές και έχουμε επιβεβαιώσει με δική μας έρευνα ότι οι DNS της Google έχουν υποκλαπεί” αναφέρει το ποστ της εταιρείας.

    Με τη βοήθεια ενός DNS server μπορεί να συνδεθεί το domain name που πληκτρολογεί κάποιος στην μπάρα του browser του με την IP address της συγκεκριμένης σελίδας, ώστε να δει κάποιος το περιεχόμενο της.

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι τουρκικοί ISPs έχουν σετάρει δικούς τους servers που εμφανίζονται σαν να είναι της Google, εκθέτοντας τους χρήστες που τους χρησιμοποιούν και έχοντας ακόμη και δυνατότητα παρακολούθησης του traffic που διέρχεται από αυτούς… Αυτό σημαίνει πως η τουρκική κυβέρνηση, δυνητικά, μπορεί να ελέγχει τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στα απαγορευμένα sites, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν “ξένους” DNS servers και όχι αυτούς που τους παρέχει ο provider τους.

    Κι όλα αυτά εν των μέσω των συνεχιζόμενων διαδικτυακών απαγορεύσεων στη χώρα, σε μία προσπάθεια του Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή και τις σημερινές δημοτικές εκλογές, να σταματήσει την εξάπλωση μέσω του Internet ενός κύματος αρνητικών δημοσιευμάτων και αποκαλύψεων σχετικά με τα σκάνδαλα διαφθοράς της κυβέρνησης και της οικογένειάς του με “δικτατορικά” μέσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles