19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Google: «Σκανάρουμε τα emails των χρηστών για καλύτερες διαφημίσεις»

    Η Google ανανέωσε τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της, με μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στο σημείο όπου αναφέρεται η ανάλυση του περιεχομένου των emails των Gmail χρηστών για διαφημιστικούς κυρίως λόγους.

    google gmail

    Η παράγραφος στην οποία αναφέρονται τα προηγούμενα, αναγράφει τα εξής:

    «Τα αυτοματοποιημένα συστήματα μας αναλύουν το περιεχόμενο σας (συμπεριλαμβανομένων των emails) για να σας παρέχουμε προσωπικά και σχετικά χαρακτηριστικά προϊόντων, όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, προσαρμοσμένη διαφήμιση, και ανίχνευση spam και malware. Η ανάλυση αυτή πραγματοποιείται καθώς το περιεχόμενο αποστέλλεται, λαμβάνεται και αποθηκεύεται.»

    Εκπρόσωπος της Google αναφέρει για το σκεπτικό πίσω από την προηγούμενη αλλαγή τα εξής:

    «Θέλουμε οι πολιτικές μας να είναι απλές και εύκολες στην κατανόηση των χρηστών. Αυτές οι αλλαγές θα δώσουν στους ανθρώπους ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια και βασίζονται στο feedback που έχουμε λάβει τους τελευταίους μήνες.»

    Τέλος, δεν ξεχνάμε τη γνωστή καμπάνια της Microsoft «Don’t get Scroogled!», μέσω της οποίας η εταιρία επιτίθεται στη Google και στο Gmail για το σκανάρισμα των emails για χάρη των διαφημιστών. Άραγε θα ενισχυθεί μετά την κίνηση της Google να ανανεώσει τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της; Πάντως πριν κάνει κάτι η Microsoft, δε θα πρέπει να ξεχάσει το συμβάν στο οποίο έψαξε το hotmail email ενός εργαζομένου της χωρίς την άδεια του.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles