17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην SpaceX!

    Υπήρχαν φήμες γι’ αυτό τις τελευταίες ώρες και, τελικά, επιβεβαιώθηκε πως η Google επενδύει στη SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, CEO και της Tesla Motors. Η επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια την SpaceX, που ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων από την Google, αλλά και την επενδυτική εταιρεία Fidelity, οι οποίες αποκτούν έτσι μερίδιο 10% στο γνωστό startup.

    spacex-dragon

    Η ενασχόληση της SpaceX στον τομέα του δορυφορικού Internet “ευθυγραμμίζεται” με τα σχέδια της Google να παρέχει Internet σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει σχετικές προσπάθειες εδώ και καιρό (π.χ. με το Project Loon).

    Το ενδιαφέρον ωστόσο του Elon Musk για το… διάστημα είναι ευρύτερο, με την εταιρεία του να έχει στόχο ακόμη και τη… μετοίκηση σε άλλους πλανήτες. Η Space X είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική εταιρεία που έστειλε σκάφος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και φαίνεται πως οι φιλοδοξίες της φτάνουν πολύ μακρύτερα (έως και τον… Άρη), όπως εξάλλου και εκείνες των ιδρυτών της Google που έχουν δείξει ότι τα ενδιαφέροντά τους ξεπερνούν τα παραδοσιακά gadgets και τις απλές τεχνολογικές εξελίξεις. Μία ενδιαφέρουσα συνεργασία, λοιπόν, που περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles