19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google: Θα αναγκάζει τους κατασκευαστές να πραγματοποιούν πιο άμεσα τα Android updates

    H Google θέλει να κάνει τους συνεργάτες της στο κομμάτι του Android να προχωρούν πιο άμεσα σε ενημερώσεις (updates) στις συσκευές τους. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ίσως “πονοκεφάλους” στο λειτουργικό της Google, καθώς πολλοί χρήστες περιμένουν αναβαθμίσεις που δεν έρχονται ποτέ στις συσκευές τους ή καθυστερούν υπερβολικά.

    Android updates

    Έτσι, σε μία προσπάθεια τα updates να είναι όσο πιο άμεσα γίνεται, φαίνεται ότι στο συμφωνητικό μεταξύ της Google και των κατασκευαστών (OEMs) έχουν προστεθεί πλέον κάποιες παράγραφοι που διασφαλίζουν ότι δε θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε patches και μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας.

    Το συγκεκριμένο συμφωνητικό διασφαλίζει ότι οι εταιρείας θα αποκτήσουν τα δικαιώματα κυκλοφορίας smartphones με το λειτουργικό της Google και πιθανόν σχετίζεται με την άδεια για τη νέα έκδοση Android P.

    Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλει να υποχρεώσει τους OEMs να μην αφήνουν τους καταναλωτές “ξεκρέμαστους”, ενώ παράλληλα θέλει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο πλαίσιο του Google I/O, να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ασφάλεια του Android, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής Android platform security, David Kleidermacher.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles