15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Cortana θα μιλάει μόνο με παιδιά… άνω των 13 ετών!

    Ο ψηφιακός φωνητικός βοηθός, Cortana (που θα δούμε πολύ σύντομα στα Windows Phones 8.1), αναμένεται να αποτελέσει την απάντηση της Microsoft στο Siri της Apple. Ο εν λόγω ψηφιακός βοηθός που έχει πάρει την ονομασία του από την ομώνυμη «θηλυκή» τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εμφανίζεται στο γνωστό video game Halo, θα έχει τη δυνατότητα να αποκρίνεται σε εκατοντάδες ερωτήσεις και εντολές του χρήστη.

    cortana-windows-phone-halo-640x480

    Παρόλα αυτά, εξαιτίας ενός νομικού κολλήματος που έχει προκύψει λόγω της ύπαρξης ενός αμερικανικού νόμου που αναφέρεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της on-line παρουσίας των παιδιών (Childrens Online Privacy Protection Act), υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο η Cortana να απαγορεύεται να «επικοινωνήσει» με παιδιά κάτω των 13 ετών! Ο εν λόγω νόμος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παιδιά κάτω των 13 ετών, δεν επιτρέπεται να κοινοποιούν και να διανέμουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και την άδεια των γονιών τους. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με μία από τις βασικότερες λειτουργίες της Cortana, η οποία είναι να συγκεντρώνει feedback, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρει στον χρήστη.

    Η Microsoft μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει την παραπάνω τεχνική δυσκολία, αν και ο ψηφιακός βοηθός της βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική beta έκδοση και έτσι υπάρχει περιθώριο για μία σειρά από αλλαγές. Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε δύσκολα τα βάζει κανείς με τους αμερικανικούς νόμους, ακόμη και η ίδια η Microsoft…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles