16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    H Nikon παρουσιάζει το νέο σύστημα μοντούρας Z και κυκλοφορεί δύο mirrorless πλήρους κάδρου: τη Z 7 και τη Z 6

    Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία των Z 7 και Z 6, δυο νέων φωτογραφικών μηχανών mirrorless πλήρους κάδρου με φορμά FX, καθώς και των φακών NIKKOR Z που διαθέτουν μια νέα μοντούρα μεγαλύτερης διαμέτρου. Λεπτομέρειες σχετικά με τους φακούς NIKKOR Z μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Z7_24-70_4_front

    Η φιλοσοφία του “Mirrorless Reinvented” στο σύστημα μοντούρας Z της Nikon

    Το σύστημα μοντούρας Z περιλαμβάνει φωτογραφικές μηχανές mirrorless με μια νέα μοντούρα με μεγαλύτερη διάμετρο, καθώς και συμβατούς φακούς NIKKOR Z και αξεσουάρ. Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί με κεντρική ιδέα την επιδίωξη μιας νέας διάστασης στην οπτική απόδοση. Κληρονόμησε την παράδοση της Nikon σε ποιότητα, κορυφαία τεχνολογία φωτογράφισης, εξαιρετικό χειρισμό και μεγάλη αξιοπιστία με όλες τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR.

    Στο κέντρο του νέου συστήματος μοντούρας Z είναι η νέα μοντούρα με μεγαλύτερη διάμετρο που ανοίγει νέες δυνατότητες στη σχεδίαση φακών, αναπτύσσοντας τις ικανότητες της οπτικής απόδοσης. Το σύστημα μοντούρας Z θα διαθέτει μεγάλη ποικιλία φακών υψηλών αποδόσεων*, μεταξύ αυτών και τον ταχύτερο φακό στην ιστορία της Nikon, με f/0,95. Επιπρόσθετα, ο νέος προσαρμογέας μοντούρας θα παρέχει συμβατότητα με τους φακούς NIKKOR μοντούρας F, εξασφαλίζοντας περισσότερες επιλογές στους φωτογράφους.

    Το γράμμα “Z” είναι η γέφυρα που οδηγεί σε ένα νέο κεφάλαιο. Η σειρά Z της Nikon απηχεί τη συνεχή επιδίωξη της Nikon για την απόλυτη απόδοση. Επαναπροσδιορίζει όσα είναι δυνατά και παρέχει στους φωτογράφους τα εργαλεία για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους.

    Η Nikon θα επεκτείνει την αξία των φωτογραφικών μηχανών mirrorless μέσω της επιδίωξης μιας νέας διάστασης στην οπτική απόδοση, διατηρώντας την παράδοση της ποιότητας Nikon καθώς δίνει τη δική της απάντηση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας φωτογράφισης. Παρέχοντας εντυπωσιακά νέα προϊόντα στους φωτογράφους, η Nikon θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία της απεικόνισης.

    *Εντός των εναλλάξιμων φακών για φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon και των προηγμένων φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμο φακό

    Z7_24-70_4_PBS

    Επισκόπηση προϊόντος για τις Z 7 και Z 6

    Η Z 7 και η Z 6 διαθέτουν ένα νέο πλήρες κάδρο με οπίσθιο φωτισμό, φορμά FX της Nikon, αισθητήρα CMOS με ενσωματωμένο AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου και EXPEED 6, τον πιο πρόσφατο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας.

    Η Z 7 διαθέτει 45,7 ωφέλιμα megapixel και υποστηρίζει τυπικό εύρος ευαισθησίας ISO 64–25600. Σε συνδυασμό με τους φακούς NIKKOR Z, η φωτογραφική μηχανή επιτυγχάνει εντυπωσιακό επίπεδο ευκρίνειας και λεπτομέρειας, έως και τα άκρα της εικόνας.

    Η Z 6 είναι μια φωτογραφική μηχανή γενικής χρήσης με φορμά FX που διαθέτει 24,5 ωφέλιμα megapixel και υποστηρίζει μεγάλο εύρος τυπικής ευαισθησίας ISO 100–51200. Με ανώτατη απόδοση στις υψηλές ευαισθησίες και δυνατότητα εγγραφής video 4K UHD πλήρους κάδρου με πλήρη ανάγνωση δεδομένων pixel, η Z 6 ανταποκρίνεται σε μεγάλο εύρος αναγκών, όπως λήψεις σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και εγγραφή video.

    Βασικά χαρακτηριστικά της Z 7 και της Z 6

    1. Νέος αισθητήρας CMOS φορμά FX της Nikon με οπίσθιο φωτισμό, με ενσωματωμένη AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου

    Στην Z 7 και στην Z 6 χρησιμοποιείται ένας αισθητήρας CMOS με οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος περιλαμβάνει σημεία AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου. Η Z 7 έχει 45,7 ωφέλιμα megapixel και υποστηρίζει εύρος τυπικής ευαισθησίας ISO 64–25600 (είναι δυνατό επίσης να γίνει μείωση στο ισοδύναμο ISO 32 και επέκταση στο ισοδύναμο ISO 102400). Η Z 6 έχει 24,5 ωφέλιμα megapixel και υποστηρίζει μεγάλο εύρος τυπικής ευαισθησίας ISO 100–51200 (είναι δυνατό επίσης να γίνει πρόσθετη μείωση στο ισοδύναμο ISO 50 και επέκταση στο ισοδύναμο ISO 204800).

    1. Σύστημα συνδυασμένης AF με σημεία εστίασης που καλύπτουν περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης

    Η Z 7 έχει 493 σημεία εστίασης* και η Z 6 έχει 273, επιτρέποντας την ευρεία κάλυψη περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Αυτό το σύστημα συνδυασμένης AF χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που έχει βελτιστοποιηθεί για τον αισθητήρα με φορμά FX, για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας AF με ανίχνευση φάσης εστιακού επιπέδου και της λειτουργίας AF με ανίχνευση αντίθεσης και εστίαση. Η χρήση των φακών NIKKOR Z μεγιστοποιεί ακόμη περισσότερο την ακρίβεια AF σε φωτογραφίες και video.

    *Mε ενεργοποιημένη την περιοχή εικόνας FX (36×24) και AF μονού σημείου.

    1. Νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 6 για ευκρινή και καθαρή απεικόνιση και νέες λειτουργίες που υποστηρίζουν τη δημιουργική έκφραση

    Οι Z 7 και Z 6 έχουν εξοπλιστεί με τον νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 6. Με την κορυφαία ισχύ ανάλυσης των φακών μοντούρας NIKKOR Z και NIKKOR F, τα θέματα εμφανίζονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια από ποτέ. Ο θόρυβος επίσης μειώνεται αποτελεσματικά.

    Έχει προστεθεί ακόμη μια επιλογή ευκρίνειας του μεσαίου εύρους στις παραμέτρους ευκρίνειας του Picture Control. Αυτή η επιλογή, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες παραμέτρους ευκρίνειας και καθαρότητας, επιτρέπει στους χρήστες να αυξάνουν την ευκρίνεια ή να μειώνουν την ευκρίνεια ορισμένων υφών από την οθόνη, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε video*. Οι δύο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν επίσης 20 επιλογές για το Creative Picture Control (Δημιουργικό Picture Control). Το επίπεδο του εφέ μπορεί να ρυθμιστεί από 0 έως 100.

    *Η προσαρμογή της ευκρίνειας στο μεσαίο εύρος είναι δυνατή μόνο όταν έχει οριστεί η επιλογή video «Υψηλή ποιότητα».

    1. Ηλεκτρονικό σκόπευτρο που χρησιμοποιεί τις ανώτερες οπτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες επεξεργασίας της Nikon για να παρέχει μια καθαρή και φυσική οπτική

    Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο που έχει υιοθετηθεί στις Z 7 και Z 6 είναι άνετο και εύχρηστο, με απόδοση που συγκρίνεται με αυτή των οπτικών σκοπεύτρων. Οι δύο φωτογραφικές μηχανές είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικό σκόπευτρο για το οποίο χρησιμοποιείται οθόνη OLED 3.690k-dot. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο παρέχει αντίστοιχα κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση περίπου 100% και 0,8× καθώς και οπτική γωνία διαγώνιου περίπου 37,0°. Εκμεταλλεύεται τις κορυφαίες οπτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας της Nikon, εξασφαλίζοντας καθαρή και άνετη προβολή, εφάμιλλη των οπτικών σκοπεύτρων, με μειωμένη εκτροπή και ελάχιστη κούραση για τα μάτια, ακόμη και σε πολύωρες φωτογραφίσεις. Επιπρόσθετα, έχει εφαρμοστεί στο παράθυρο προστασίας του προσοφθάλμιου μια επίστρωση φθορίου που απωθεί ενεργά τη βρομιά. Παράλληλα, μπορεί να εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο το μενού <i>, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν και να προσαρμόζουν γρήγορα διάφορες ρυθμίσεις λήψης, μεταξύ των οποίων η ευαισθησία ISO, η λειτουργία επιλογής περιοχής AF και το Picture Control, καθώς κοιτούν από το σκόπευτρο.

    Z7_Z6_24-70_4_tilt_side_down

    1. Μοναδική εργονομική σχεδίαση της Nikon για διαισθητικό χειρισμό

    Η Z 7 και η Z 6 έχουν κληρονομήσει την κορυφαία λειτουργικότητα που έχει καλλιεργήσει η Nikon χάρη στην πολύχρονη εμπειρία της στην ανάπτυξη φωτογραφικών μηχανών. Έχουν σώματα σε compact διαστάσεις, διατηρώντας ωστόσο τη σταθερή λαβή τους που χωράει καλά στο χέρι, ενώ τα κουμπιά όπως ο υπο-επιλογέας, το AF-ON, το ISO και το κουμπί αντιστάθμισης της έκθεσης έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που επιτρέπουν την γρήγορη και εύκολη χρήση τους. Επιπρόσθετα, στο επάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής υπάρχει μια οθόνη όπου εμφανίζονται πρόσθετες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις, όπως ισχύει και στα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR υψηλής τεχνολογίας.

    1. Λειτουργίες video όπως η 10-bit N-Log που παρέχει μεγάλο δυναμικό εύρος και προσθήκη timecode που ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές ανάγκες

    Η Z 7 και η Z 6 υποστηρίζουν τις εγγραφές όχι μόνο video 4K UHD (3840 × 2160)/30p πλήρους κάδρου με χρήση της λειτουργίας video βάσει FX, αλλά και video Full HD / 120p. Τα video σε 4K UHD έχουν μεγαλύτερή ευκρίνεια χάρη στην πλήρη ανάγνωση δεδομένων pixel.*1 Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί Ενεργό D-Lighting, ηλεκτρονική απόσβεση κραδασμών και λειτουργία κορύφωσης κατά την εγγραφή video 4K UHD και full-HD. Η αρχική μορφή N-Log της Nikon μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με μια έξοδο HDMI 10 bit*2. Οι φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν εκτεταμένο βάθος χρωμάτων και δώδεκα στοπ και δυναμικό εύρος 1.300% για την εγγραφή*3 πλούσιων πληροφοριών τόνου από τις επισημάνσεις και τις σκιασμένες περιοχές της εικόνας για πιο αποτελεσματική χρωματική διαβάθμιση. Η υποστήριξη χρονικών σημάνσεων διευκολύνει τον συγχρονισμό των πλάνων video και του ήχου που έχει εγγραφεί με διαφορετικές συσκευές εγγραφής. Επιπρόσθετα, ο δακτύλιος ελέγχου που είναι ενσωματωμένος στους φακούς NIKKOR Z μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αθόρυβη και ομαλή προσαρμογή ρυθμίσεων όπως το διάφραγμα και η αντιστάθμιση έκθεσης.

    *1 Με εξαίρεση το βασικό φορμά video FX για την Z 7
    *2 Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη εγγραφή video 4K UHD με έξοδο 10 bit στην κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής.
    *3 Δεν διατίθεται κατά τη λήψη video αργής κίνησης.
    1. Για πρώτη φορά*1 λειτουργία απόσβεσης κραδασμών ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή από τη Nikon με απόδοση περίπου 5,0 στοπ*2

    Οι Z 7 και Z 6 περιλαμβάνουν τη λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR) ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή. Η μονάδα VR αντισταθμίζει την κίνηση σε πέντε άξονες. Τα αποτελέσματα της απόσβεσης κραδασμών αντιστοιχούν σε αύξηση της ταχύτητας κλείστρου κατά περίπου 5,0 στοπ*1. Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά με τους φακούς NIKKOR F, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν διαθέτουν λειτουργία VR, όταν συνδέονται με τον προσαρμογέα μοντούρας FTZ (πωλείται ξεχωριστά)*3.

    *1 Μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς
    *2 Μετράται σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA (με τον NIKKOR Z 24-70mm f/4 S στη θέση zoom τηλεφακού).
    *3 Το επίπεδο της αντιστάθμισης που επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιείται φακός μοντούρας NIKKOR F δεν είναι τόσο υψηλό όσο όταν χρησιμοποιείται φακός NIKKOR Z.
    1. Άλλες λειτουργίες
    • Το σύστημα λειτουργίας που χρησιμοποιείται είναι ίδιο με αυτό των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon και σας επιτρέπει να χειρίζεστε διαισθητικά τα κουμπιά και τους διακόπτες
    • Ίδιο επίπεδο ισχύος και αντοχής καθώς και ανθεκτικότητα στη σκόνη και τα σταγονίδια με τη Nikon D850, σε σώμα με compact διαστάσεις
    • Οθόνη LCD 8,0-cm 3,2 in., περίπου 2.100k-dot με ευαισθησία αφής και μηχανισμό ανάκλισης
    • Αθόρυβη φωτογράφιση χωρίς το κούνημα και τον ήχο που προκαλείται από την απελευθέρωση του κλείστρου. Μια νέα λειτουργία “peaking stack image” (εικόνα κορύφωσης στοίβας)*1 επιτρέπει στον χρήστη να επιβεβαιώνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις μετά την μετατόπιση εστίασης κατά τη λήψη. Μια προσομοιωμένη μονόχρωμη εικόνα με χρήση της τεχνολογίας κορύφωσης εστίασης, δείχνει πώς θα εμφανίζεται το βάθος πεδίου μετά τον συνδυασμό όλων των εικόνων σε μια στοίβα εστίασης σε ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας*2
    • Συνεχής λήψη υψηλής ταχύτητας (εκτεταμένη)*3 σε περίπου 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (Z 7) και 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (Z 6) για την αποτύπωση γρήγορης κίνησης
    • Φωτογράφιση με περιοδικό χρονοδιακόπτη με τον οποίο είναι δυνατή η δημιουργία video time-lapse ποιότητας 8K (Z 7)*2
    • Εκτεταμένο εύρος φωτομέτρησης για το χαμηλό φωτισμό*4 που επιτρέπει την αποτύπωση σκηνών όπως η μετάβαση από το ηλιοβασίλεμα σε μια έναστρη νύχτα με τη χρήση της αυτόματης έκθεσης
    • Ενσωματωμένο Wi-Fi για άμεση σύνδεση σε μια έξυπνη συσκευή με χρήση του SnapBridge
    • Με το ενσωματωμένο Wi-Fi είναι δυνατή η μεταφορά των εικόνων και των video σε υπολογιστή
    • Υποστήριξη για τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται στις υπάρχουσες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR, όπως ο ασύρματος πομπός WT-7 (διαθέσιμος ξεχωριστά) για τη μεταφορά εικόνων και video σε υψηλή ταχύτητα μέσω ενσύρματου ή ασύρματου LAN, και ο προηγμένος ασύρματος φωτισμός με χειρισμό μέσω ραδιοσυχνότητας, χάρη στον οποίο είναι δυνατή η ευέλικτη φωτογράφιση με πολλαπλά φλας
    *1 Μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο στη φωτογραφική μηχανή με την οποία έγινε η μετατόπιση εστίασης.
    *2 Απαιτείται λογισμικό τρίτου.
    *3 Συνεχής Υ (εκτεταμένη) σε μορφή RAW, JPEG ή TIFF 12 bit
    *4 Με λήψη με περιοδικό χρονοδιακόπτη ή λειτουργία εγγραφής video time-lapse με ενεργοποιημένη την άηχη φωτογράφιση και την ομαλοποίηση της έκθεσης.

    Z7_Z6_24-70_4_tilt_monitor

    Ανάπτυξη του τροφοδοτικού μπαταρίας MB-N10

    Το τροφοδοτικό μπαταρίας MB-N10 αναπτύσσεται τώρα και πρόκειται να περιλαμβάνει δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου EN-EL15b, αυξάνοντας ουσιαστικά τον αριθμό λήψεων που μπορούν να τραβηχτούν ή / και τον χρόνο εγγραφής video κατά περίπου 1,8×. Θα παρέχει το ίδιο επίπεδο αντοχής στη σκόνη και στα σταγονίδια με αυτό της Z 7 και της Z 6 και θα υποστηρίζει φόρτιση μέσω USB με χρήση του μετασχηματιστή φόρτισης μπαταρίας EH-7P. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles