15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H Sony τα «μαζεύει» και παίρνει πίσω την απόφαση της να κλείσει τα store του PS3 και του Vita!

    Η απόφαση της Sony να τραβήξει την πρίζα από τα digital stores των PlayStation 3, PSP και PS Vita με σκοπό να μεταφέρει πόρους στην περαιτέρω ανάπτυξη του PlayStation 5 και του PlayStation Network, δεν άρεσε και ιδιαίτερα στους gamers.

    Μπροστά στο φόβο ότι πολλοί gamers θα έχαναν την gaming library που με τόσο κόπο είχαν δημιουργήσει για τα προαναφερθέντα συστήματα (πολλά δε από αυτά τα games δεν είναι διαθέσιμα για τις νεότερες κονσόλες, παρά μόνο εάν έχουν γίνει επανέκδοση) τα σχόλια που συγκέντρωσε η παραπάνω απόφαση ήταν στη πλειονότητα της… αρνητικά! Και εκεί που περιμέναμε ότι θα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε σε μερικούς μήνες τα digital stores των ιστορικών κονσολών, η Sony αντιλήφθηκε τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην fanbase της, αλλά και στους developers (κι όμως υπάρχουν αρκετοί που ακόμη αναπτύσσουν τίτλους στο PS Vita) και έτσι πήρε πίσω την απόφαση της για κλείσιμο των digital stores των legacy κονσολών της (όχι όμως… πλήρως, καθώς προς το παρόν την γλίτωσαν τα PS3 και PS Vita)!

    Αυτό σημαίνει ότι το digital store για το PSP θα μας «αποχαιρετήσει» κανονικά στις 2 Ιουλίου, όπως ήταν άλλωστε και το αρχικό πλάνο, ενώ κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τα PS3 και PS Vita. Μάλιστα, για να καθησυχάσει τους gamers, η Sony ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να κατεβάσουν τα games του PSP που ήδη έχουν αγοράσει από πριν. O CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, αναφερόμενος στην… κωλοτούμπα τoυ ιαπωνικού κολοσσού του gaming ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι εμφανές ότι αρχικά πήραν τη λάθος απόφαση, για αυτό και έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος. Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η gaming community έχει πολύ μεγάλη δύναμη!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles